Orez cu spanac – Pe lângă fier, spanacul este o sursă excelentă de vitamine, minerale și molecule cu acțiune antioxidantă, de ajutor în prevenirea diferitelor boli, cum ar fi oculare, dar și hipertensiune arterială și tumori. În combinație cu orezul, acesta este capabil să asigure o masă sățioasă și plină de vitamine și nutrienți esențiali pentru organism.
Iată o sugestie de preparat potrivit pentru luna decembrie, gustos și sățios:
Orez cu spanac
Porții: 4
Pregătire: 20 de minute
La foc: 20-30 de minute
Ai nevoie de:
1 kg de spanac
300 g orez
100 g unt
100 g parmezan ras
1,5 l de bulion de legume
1 cățel de usturoi
sare
piper
Pregătești orez cu spanac așa:
Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape, în mod repetat, până când frunzele rămân curate, fără pământ. Apoi pui spanacul la fiert cu puțină apă.
Când e fiert, scurgi spanacul de apă, îl storci și apoi toci spanacul.
Sotezi spanacul într-o cratiță, cu un cub de unt și un cățel de usturoi.
Când spanacul este bine aromat, adaugi orezul, amesteci și apoi adaugi bulionul de fierbere.
Gătești orezul la foc mic și cu oala descoperită, timp de aproximativ 20 de minute.
Adaugi mai multă apă fierbinte sau bulion, dacă supa tinde să fie prea groasă.
Guști pentru a regla sarea și adaugi un vârf de piper.
Oprești focul când orezul e făcut al dente, apoi adaugi parmezanul și untul rămas.
Servești preparatul fierbinte, iar suplimentar, poți rade puțin parmezan.