Pachețele cu vișine și ricotta pentru micul dejun – Ricotta și pachețelele de vișine sunt un desert delicios, făcut cu o cremă de ricotta și vișine proaspete întinsă pe o foaie crocantă.
În loc de vișine proaspete, care trebuie să fie fără sâmburi, poți folosi și vișine în sirop sau compot. În acest caz, este necesar să reduci la jumătate cantitatea de zahăr pudră, pentru a nu face crema de ricotta prea dulce. Pachețelele cu vișine se prepară rapid și se pot face și cu alte fructe, cum ar fi cireșe, mure, zmeură sau alte fructe de pădure, căpșuni sau caise. Poți, de asemenea, să le umpli cu gem.
Pachețele cu vișine și ricotta pentru micul dejun
Porții: 6
Pregătire: 25 de minute
Ai nevoie de:
1 aluat foitaj
150 g brânză ricotta
100 g vișine fără sâmburi
40 g zahăr pudră
3 linguri lapte
1 lingură zahăr brun
Pregătești pachețele cu vișine și ricotta pentru micul dejun așa:
Întinzi mai întâi aluatul foitaj și îl tai în 12 pătrate, cu latura de aproximativ 10 cm.
Într-un castron, amesteci ricotta cu zahărul pudră și pui o lingură de amestec în centrul fiecărui pătrat.
Tai vișinele în rondele și le aranjezi în grămezi peste ricotta.
Închizi fiecare pătrat cu umplutură, aducând cele patru clapete exterioare spre centru și apăsând cu degetele pentru a le sigila. Ungi fiecare pachețel cu puțin lapte, presărat cu zahăr brun și le coci la 180 ° C timp de 15 minute sau până când foitajul se umflă și devine auriu. Apoi lași pachețelele cu vișine să se răcească și le servești reci.