Duminica, 5 iunie, Padurea Copiilor, un program de impadurire, plantare si ingrijire de paduri, aniverseaza Ziua Internatională a Mediului printr-un eveniment inedit. Pornim in aventura “Regasirea Copilariei” si ne molipsim de bucuria sincera a copiiilor pentru tot ceea ce tine de natura si de viata.

 

Ne alaturam celor peste 100 de tari care sarbatoresc Ziua Mediului, dorind astfel ca prin implicarea noastra sa sustinem eforturile globale de constientizare a problemelor de mediu si de actiune pentru salvarea patrimoniului natural al planetei.

Astfel, pe 5 iunie, in intervalul 12.30 – 17.30, Padurea Copiilor asteapta copii si parinti cu jocuri in natura, ateliere creative, jocuri educationale și distractive dedicate tuturor.

Celebram aceasta zi speciala printr-o reconectare cu jocurile copilariei si cu natura; invatam sa apreciem frumusetea si utilitatea padurilor, sa reciclam si refolosim resursele, pentru a proteja mediul inconjurator.

Vom juca sotron, elastic, coarda si jocuri pe tabla. In cadrul atelierelor vom reutiliza si vom face creatie din hartie, ne vom pune imaginatia la incercare in cadrul atelierelor de stencils si pictura pe tricouri si vom afla cum putem reutiliza in mod creativ paletii.

Pictam pe cani  de lut, cream felicitari vii si desene vii cu seminte si construim impreuna o lucrare pop-up despre circuitul apei in natura. Meditam in natura, ne bucuram de teatru senzorial si descoperim povestea “Bradutului vorbitor”. Un treasure hunt – tur ghidat prin gradina ne va ajuta sa descoperim informatii noi despre speciile de plante si arbori.

Evenimentul este deschis publicului, iar participarea la ateliere se face pe baza unei donatii minime de 15 lei/ persoana.

 

 

 

Despre Padurea Copiilor

Padurea Copiilor este un program de impadurire, plantare si ingrijire de paduri, demarat in 2007 sub indemnul “Adopta un copac!”. Prin acest proiect Muntenia s-a imbogatit cu 38 de hectare de paduri, 8 hectare fiind deja in stadiul de masiv. “Aleg sa impaduresc!” este o campanie de informare si provocare la actiune privind schimbarile climatice.

In Padurea Copiilor s-au implicat peste 9.000 de voluntari si 4.000 de alergatori ce ajuta de 7 ani la strangerea de fonduri pentru impaduriri.

 

My title page contents