Plăcintă sărată cu vinete

Plăcintă sărată cu vinete. Plăcintele sărate sunt o invenție minunată! Versatile și ușor de preparat, acestea sunt o soluție excelentă pentru a folosi ingredientele de prin frigider, mai ales dacă ești în pană de idei. Din acest motiv și din multe alte motive suntem siguri că plăcinta sărată de astăzi te va cuceri. Plăcinta sărată cu vinete este o plăcintă rustică gustoasă care se pretează să fie servită ca aperitiv delicios sau ca fel principal pe bază de legume.

Este suficient să enumerăm ingredientele pentru a stârni pofta: vinetele și roșiile uscate la soare sunt o combinație câștigătoare și bine stabilită. Adăugarea de brânză scamorza și parmezan nu face decât să transforme această combinație într-una și mai solidă și mai apetisantă! Fie că pregătești propriul foietaj sau folosești produse de patiserie gata preparate, fie că urmezi această rețetă sau o personalizezi, plăcinta cu vinete savuroasă va fi o alegere câștigătoare în orice caz!

Plăcintă sărată cu vinete

Pregătire: 20 minute

Preparare: 40 minute

Porții: 6 persoane

Ai nevoie de:

O tavă dreptunghiulară de 20×30 cm

230 g de foietaj dreptunghiular

400 g vinete lungi

250 g Scamorza dulce (brânză provola)

100 g Parmigiano Reggiano DOP

100 g roșii uscate, în ulei

Sare după gust

Piper negru după gust

Ulei de măsline extravirgin după gust (pentru a unge tava)

Pregătești plăcintă sărată cu vinete așa:

Pentru a pregăti plăcinta cu vinete, speli mai întâi vinetele și le tai capetele, apoi le tai în felii circulare de aproximativ 4 mm grosime folosind o răzătoare mandolină sau un cuțit. De asemenea, tai scamorza în felii destul de subțiri și tai roșiile uscate la soare în bucăți grosiere folosind un cuțit.

Iei o tigaie dreptunghiulară de 30×20 cm și o ungi cu ulei. Derulezi ușor foietajul, îl separi de hârtia pergament și îl pui în tavă, apoi îl înțepi cu dinții unei furculițe.

Adaugi jumătate din feliile de vinete și formezi primul strat, suprapunându-le ușor pentru a nu lăsa goluri. Pui sare și piper, apoi adaugi jumătate din roșiile uscate la soare și le distribui uniform peste vinete. Întinzi jumătate din parmezanul ras deasupra roșiilor uscate și, la final, acoperi cu jumătate din feliile de brânză scamorza. Repeți straturile adăugând feliile de vinete rămase, sare și piper, roșii uscate la soare, parmezan ras și feliile de brânză scamorza. Îndoi marginile foietajului spre interior și coci plăcinta într-un cuptor static preîncălzit la 180 °, timp de aproximativ 40 de minute sau până când suprafața este maro aurie. Plăcinta ta savuroasă cu vinete este gata să fie servită fierbinte!

Conservare

Plăcinta sărată cu vinete poate fi păstrată la frigider, acoperită cu folie de plastic sau într-un recipient etanș, timp de 2-3 zile. Dacă ai folosit ingrediente proaspete, poți congela plăcinta savuroasă atât gătită, cât și crudă. În acest din urmă caz, o poți pune la copt direct din congelator, prelungind timpul de gătire cu aproximativ 10 minute.

Sfat

Poți varia ingredientele în funcție de gusturile sau nevoile tale. De exemplu, poți adăuga un strat de șuncă gătită feliată sau poți folosi un alt tip de brânză după gust!

My title page contents