Porumb la grătar cu legume și verdeață

Porumb la grătar, o alegere sănătoasă. Conform studiilor, porumbul îmbunătățește aportul de nutrienți și calitatea dietei, mai ales atunci când acesta este combinat cu leguminoase. Porumbul conține multe vitamine din complexul B (B1, B3, B5, B6 și B9), fosfor, mangan, fibre și proteine.

Proprietățile diuretice ale porumbului sunt cunoscute de multă vreme în medicina populară. Acesta era folosit pentru a promova diureza, dar nu numai. De fapt, planta este folosită și pentru tratarea bolilor tractului urinar. În unele cazuri, porumbul este, de asemenea, utilizat ca remediu laxativ. Pe de altă parte, în medicina chineză, porumbul este folosit ca remediu pentru combaterea afecțiunilor hepatice.

Conține carbohidrați, proteine ​​(dar de calitate mai mică decât cele ale altor cereale), în principal grăsimi nesaturate, vitamine (soiul galben are pro vitamina A sau caroten, care are acțiune antioxidantă și un conținut ridicat de luteină carotenoidă) și multe săruri minerale (în special fier, fosfor, magneziu și potasiu).

Porumbul este diuretic, emolient, energetic, colagog (stimulează funcțiile hepatice și biliare), are proprietăți hrănitoare și restauratoare. Este activ în special asupra tiroidei, încetinește metabolismul și este adecvat în caz de nervozitate și excitabilitate ușoară. Întărește inima și sistemul circulator, precum și mușchii și oasele. Poate fi introdus fără probleme în dieta diabeticilor (printre altele este bogat în crom, element care crește toleranța la glucoză) și este lipsit de gluten, deci potrivit pentru celiaci și copii aflați în faza de înțărcare.

Iată o rețetă pe care să o prepari din porumb:

Porumb la grătar cu legume și verdeață

Porții: 16 felii

Preparare: 30 de minute

Ai nevoie pentru porumb la grătar de:

125 g unt

1-2 ardei iuți

¼ linguriță chimen măcinat

Coaja rasă și sucul de la o lămâie

Sare

Piper

8 știuleți de porumb

1 legătură de ceapă verde

Pregătești așa:

Dai untul moale în fiert cu ardei iute tocat, chimen, coaja de lămâie, sare și piper. Lași să se răcească. Încingi grătarul și frigi porumbul și ceapa la foc mediu, circa 10 minute. Se întorc continuu.

Ungi ceapa și porumbul pe toate părțile cu unt aromat. Stropești ceapa și porumbul cu suc de lămâie, sărezi și piperezi. Picant, delicios și sănătos. Apropo, merge și o bere rece…cui îi permite dieta!

My title page contents