Am descoperit de curand fiicei mele o intoleranta grava la gluten, ceea ce a schimbat modul de abordare al mancarii pentru intreaga familie. Gatim fara gluten, iar retetele de dulciuri trebuie sa fie musai din acelasi film. Azi, prajiturele cu ciocolata si cereale fara gluten alias Kinder Cereal.
INGREDIENTE BLAT prajiturele cu ciocolata :
- O cana de lapte de migdale
- 150 mg de pudra de roscove
- 100 de gr de quinoa sau mei sau amaranth expadndat
- 200 gr de unt de migdale
- 150 ml de sirop de agave sau miere
- extract de vanilie – 2 lingurite
Citeste si cum faci biscuiti cu ciocolata.
INGREDIENTE GLAZURA prajiturele cu ciocolata :
- 2 linguri de cacao sau 50 de grame de ciocolata amaruie
- o lingura de ulei de cocos/ ulei de palmier
- jumatate de cana de cocos ras
- 250 de grame de unt de migdale/ unt de arahide/ unt de caju
MOD DE PREPARARE prajiturele cu ciocolata :
- Intr-o craticioara, toarna laptele, vanilia si siropul de agave.
- Lasa sa se incalzeasca usor si apoi adauga untul de migdale. Amesteca constant ca sa incorporeze laptele si vanilia.
- Ulterior, adauga treptat – in ploaie – pudra de roscove. Amesteca mereu ca sa se dizolve bine.
- Ia pe foc si adauga meiul expandat. sau quinoa.
- Pune totul intr-o tava de yena sau tava de portelan si intinde „blatul cu mana”. Niveleaza totul.
- Baga tava la congelator. Acum te vei ocupa de glazura.
- Cum faci glazura? Topesti cocosul si ciocolata intr-o craticioara, pe foc mic.
- Adaugi apoi untul de arahide si amesteci cu drag pana ce vei obtine un amestec omogen.
- Iei de pe foc.
- Acum e randul fulgilor de cocos.
- Daca simti nevoia ca amestecul sa fie mai dulce, atunci mai adauga o lingura de miere.
- Scoate tava cu „blatul” de la congelator si toarna glazura deasupra.
- Reintrodu tava la congelator pana se intareste complet. Acum, il tai in batoane sau patretele si savurati.
Te-ar putea interesa si reteta de batoane cu ciocolata.
Sursa foto – Pinterest