Rețete de Crăciun pentru copii. Două rețete de dulciuri delicioase

Rețete de Crăciun pentru copii. Două rețete de dulciuri delicioase

Hai să pregătim împreună două rețete de Crăciun pentru copii! Când pregătim meniul de Crăciun, să nu-i uităm nici pe cei mici. La capitolul dulciuri, să alegem ceva ce e potrivit pentru ei: gustos și aspectuos. Să simtă și ei că e sărbătoare.

Iată două rețete de Crăciun pentru copii:

Rotițe delicioase cu umplutură de gem

Preparare: 30 minute

Coacere: 25-30 minute

Ai nevoie de:

75 g miere

350 g făină

175 g zahăr

50 g unt

1 ou

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1 lingură zeamă de lămâie

½ linguriță sare

100 g gem

Zahăr pudră

Pregătești rotițele așa:

Cerni făina și o amesteci cu praful de copt. Pui untul împreună cu mierea și zahărul într-o crăticioară pe care o pui pe baie de aburi. Amesteci până când se topește zahărul. Apoi torni acest amestec peste făină. Adaugi oul, scorțișoara și zeama de lămâie și frămânți aluatul. Îl întinzi într-o foaie de maximum 3 cm grosime.

Decupezi rotițe cu o formă specială sau cu gura unui pahar de dimensiuni potrivite. Jumătate dintre forme trebuie să rămână întregi, în timp ce cealaltă jumătate trebuie să aibă o decupătură mai mică în mijloc. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptor pentru circa 25-30 de minute, în funcție de cuptor.

Când sunt coapte, le scoți, le lași să se răcească și le umpli cu gem. Îl pui doar pe rotițele întregi, iar cu cele decupate în mijloc le acoperi. La final presari zahăr pudră. Poate fi simplu sau cu gust de vanilie.

 

Cornulețe cu unt și nuci

Rețete de Crăciun pentru copii. Două rețete de dulciuri delicioase
Foto: Pixabay

Preparare: 60-65 minute

Coacere: 10 minute

 

Ai nevoie de:

150 g unt

180 g făină

70 g zahăr

70 g nuci măcinate (alune sau migdale)

Coajă rasă de la o lămâie sau esență de vanilie

Zahăr pudră

Zahăr vanilat

Pregătești cornulețele așa:

Pregătirea acestor cornulețe e foarte simplă. Presupune amestecarea tuturor ingredientelor într-un castron mare. Amesteci până obții un aluat elastic. Faci un sul din aluat, îl învelești în folie alimentară și-l pui la frigider pentru o oră.

Tai apoi mici bucățele din aluat, modelezi cu mâna cornulețe cât mai egale și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor și le coci la foc iute, maximum 10 minute (fii cu ochii pe ele, dacă ai un cuptor care coace foarte tare). Ai grijă să nu le arzi. Într-un castron, amesteci zahăr pudră cu zahăr vanilat și tăvălești cornulețe fierbinți. Neapărat trebuie tăvălite fierbinți. Altfel, nu se va prinde zahărul de ele.

My title page contents