Rețete pentru copii de la 3 ani. 3 preparate ce au la bază paste

Rețete pentru copii. Paste cu sos bolognez

Rețete pentru copii de la 3 ani. 3 preparate ce au la bază paste. De la 3 ani și în unele cazuri chiar mai devreme (depinde de fiecare copil) poți alege să-i pregătești copilului tău feluri de mâncare pe care le mâncați toți ai casei.

Ai grijă însă, cantitățile de sare și piper nu trebuie să fie ca pentru adulți, ci doar pentru a da gust preparatului. Adultul își poate adăuga suplimentar, direct în farfurie. În plus, ingredientele nu trebuie să fie bătute în cuie. Te poți juca, înlăturând sau adăugând unul, în funcție de gust.

Rețete pentru copii. Paste cu sos bolognez

Pregătire: 50 minute

Repaus: 25 minute

Fierbere: 30 minute

Porții: 4

Ai nevoie de:

150 g griș de grâu dur

150 g făină

3 ouă

sare

5 linguri ulei

1 morcov

1 fir de țelină

1 ceapă

1 cățel de usturoi

400 g carne tocată mixtă

piper

3 linguri bulion

400 g roșii decojite

Pregătești așa:

  1. Pastele se pregătesc în casă. Frămânți un aluat din făină, griș, ouă, 1/2 linguriță sare, 1 lingură ulei și puțină apă, dacă este nevoie. După ce ai frământat un aluat, îl acoperi și îl lași să se odihnească la temperatura camerei, timp de 25 minute. Întinzi o foaie de aluat și tai tăiței.
  2. Cureți și tai cubulețe morcovii și țelina. Toci ceapa și usturoiul și le călești în 4 linguri de ulei. Adaugi restul de legume și călești totul. Adaugi carnea tocată și o prăjești la foc iute, până se fărâmițează. Sărezi, piperezi și adaugi bulion de roșii. Fierbi circa 30 de minute. Separat, fierbi pastele în apă cu sare. Când sunt fierte, le scurgi și le amesteci împreună cu sosul.

Rețete pentru copii. Chifteluțe marinate cu Fusilli

Pregătire:  45 minute

Fierbere: 25 minute

Porții: 4

Foto: Pixabay

 

Ai nevoie de :

2 cepe franțuzești

5 linguri ulei

1 conservă roșii

1 foaie de dafin

1 lingură pătrunjel tocat

sare

piper

20 g măsline negre fără sâmburi

400 g carne tocată de vită

1 gălbenuș

1 lingură pesmet

1 linguriță cimbru tocat

350 g paste Fusilli

2 linguri  roșii cuburi (din conservă)

frunze de busuioc

Pregătești așa:

  1. Toci șalota (ceapa franțuzească) și o călești în 3 linguri de ulei. Scoți jumătate din cantitate și o dai deoparte. Adaugi în vas roșiile, cu tot cu zeama lor, foaia de dafin, pătrunjelul, sare, piper și lași să fiarbă fără capac, timp de circa 15 minute. Adaugi măslinele, tăiate felii.
  2. Amesteci carnea tocată cu gălbenușul, pesmetul, cimbrul, restul de ceapă franțuzească, sare și piper.Cu mâinile umede, modelezi biluțe din această compoziție și le prăjești în restul de ulei, timp de 8-10 minute, de jur împrejur.
  3. Pui la fiert o cantitate mai mare de apă, cu sare și fierbi pastele al dente (totuși, dacă copilul nu acceptă pastele al dente, le fierbi 2-3 minute mai mult), conform indicațiilor de pe ambalaj. Le treci prin jet de apă rece și le lași să se scurgă. Așezi pastele cu sos în atâtea farfurii, câte porții sunt. Deasupra așezi chifteluțele, felii de măsline și cuburi de roșii. Ornezi cu frunze de busuioc.

 

Rețete pentru copii. Tagliatelle carbonara cu spanac

Pregătire: 20 minute

Fierbere: 15 minute

Porții: 4

 

Pentru a reuși să-l faci pe micuț să mănânce cât mai mult spanac, trebuie să fii mereu inventivă. Iată ce mai poți pregăti cu spanac!

Foto: Pixabay

 

Ai nevoie de:

450 g spanac congelat, de calitate (preferabil frunze, nu tocat)

1 lingură ulei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

400 g Tagliatelle

sare

30-50 ml  smântână pentru gătit

300 ml lapte

2 linguri parmezan ras

piper

nucșoară măcinată

2 lingurițe suc de lămâie

Pregătești așa:

  1. Lași să se decongeleze spanacul, confirm indicațiilor de pe pachet. Cureți și toci ceapa și usturoiul. Apoi fierbi pastele într-o cantitate mare de apă, cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. Încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul. Adaugi spanacul.
  3. Peste spanac, adaugi parmezanul ras, smântâna lichidă, sare, piper (acestea în cantități mici pentru copii; adulții își mai adaugă în farfurie), suc de lămâie și nucșoară. Scurgi pastele și le amesteci împreună cu compoziția de spanac.
My title page contents