Rutina

Nu putine sunt mamele care aleg sa lucreze de acasa. Este un compromis bun de a ramane activa in cariera dar si de a fi aproape de copil. Acest lucru este perceput drept un avantaj, dar concretizarea lui este mai dificila decat pare. Cum e cu rutina lucrului de acasa?

 

Privit la inceput cu entuziasm, un job cu biroul la tine in living poate fi o adevarata provocare. Sunt foarte multi factorii care intervin si te bruiaza. E greu sa iti pastrezi concentrarea, sa raspunzi nevoilor copilului si sa te ocupi si de casa. Trebuie sa fii 3 in 1.

Vestea buna este ca acest demers nu este imposibil. Creeaza-ti o rutina, care sa te ajute sa duci la bun sfarsit ce ti-ai propus. Inspira-te din ideile propuse de creativechild.com.

1. Fa in asa fel incat rutina ta de lucru sa se integreze natural in desfasurarea zilei.

Tot ce facem fortat, in majoritatea cazurilor, este sortit esecului. Da-ti timpul necesar pentru a incerca diferite formule de program. Este important sa ai rabdare si sa nu fii dura cu tine pe parcursul procesului.

2. Fa-ti planuri de back-up.

Intotdeauna intervine neprevazutul, si de aceea este important sa ai un plan de criza, sau poate chiar mai multe. De exemplu, daca copilul se imbolnaveste trebuie sa stii dinainte la cine apelezi sa stea cu el. Gaseste macar doua persoane care ar putea sa faca asta, in caz ca una dintre ele nu este disponibila. Fii prevazatoare, gandeste in avans si gaseste solutii.

3. Planifica mult inainte.

Duminica, panifica in detaliu saptamana ce urmeaza. Ia in considerare totul. De la sarcinile de serviciu, iesiri, cand si unde faci cumparaturile, ce gatesti si cand. Acest lucru te va ajuta sa ramai organizata si calma. Chiar daca intr-o zi nu faci tot ce ti-ai propus, atunci cand ai o ordine a lucrurilor, vei putea face loc in program in ziua urmatoare.

4. Fii blanda cu tine.

Vor fi zile in care te vei simti Wonder Woman si altele cand vei fi daramata. Este firesc sa ne simtim coplesiti. Nivelul nostru de energie variaza, cerintele sunt multe, stresul mare si nu putem fi intotdeauna pe val. Atunci cand ai parte de zile proaste, gandeste-te intotdeauna la maine. Fiecare poate face ziua de maine, mai buna decat cea de azi.

My title page contents