Salată grecească: proaspătă, colorată și aromată

Salată grecească: proaspătă, colorată și aromată

Salată grecească: proaspătă, colorată și aromată, salata grecească este unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare ale bucătăriei elene. Poate fi folosită ca garnitură la diverse feluri principale sau ca un singur fel de mâncare însoțit de o cantitate generoasă de pâine. Așa cum se întâmplă adesea cu rețetele tradiționale, există mai multe variante ale acestei salate, dintre care unele implică adăugarea de ardei verzi, altele adăugarea de salată verde etc.

Cea clasică este pregătită de obicei cu roșii cherry, măsline negre grecești, castraveți cu ceapă verde și feta, toate condimentate cu ulei de măsline extravirgin, sare și oregano uscat.

Dacă încă nu ai testat această rețetă, o poți încerca chiar acum. În plus, atunci când vei ajunge în Grecia, vei putea savura acest fel de mâncare pe o plajă de pe o insulă grecească.

Salată grecească

Porții: 4

Pregătire: 15 minute

Ai nevoie de:

200 g roșii cherry

200 g brânză feta

2 castraveți

1 ceapă roșie

Ulei de măsline extravirgin după gust

Sare după gust

Oregano uscat după gust

Câteva frunze de busuioc

15 măsline negre grecești

Piper negru (opțional)

Pregătești o salată grecească așa:

Salata grecească se prepară foarte repede cu pași simpli.

Mai întâi, speli roșiile cherry și castraveții. Apoi tai roșiile în jumătate, iar castraveții în felii de 2-3 mm grosime. Tai fiecare felie de castravete în jumătate.

De asemenea, feliezi ceapa roșie și tai, pe lungime, măslinele pentru a îndepărta sâmburii, încercând să păstrezi pulpa intactă.

În cele din urmă, tai feta în cuburi.

Continui punând diferitele ingrediente într-un castron și condimentezi totul cu ulei, sare, oregano uscat și puțin piper negru (opțional).

Amestecă bine totul cu două linguri, astfel încât sosul să fie distribuit uniform.

În acest moment trebuie doar să transferi salata grecească într-un bol de servire, să o condimentezi cu încă un strop de ulei de măsline extravirgin și câteva frunze de busuioc proaspăt.

My title page contents