Salată mediteraneană de caracatiță

Salată mediteraneană de caracatiță. Salata de caracatiță rămâne un preparat clasic, dar versatil, care poate căpăta mereu o notă nouă: îți propun varianta cu roșii și capere pentru un plus de prospețime și gust. Acest fel de mâncare se potrivește de minune atât ca aperitiv, cât și ca fel principal, iar opțiunile de preparare sunt variate. O poți servi simplu, asezonată cu ierburi aromatice și lămâie, sau poți opta pentru o interpretare tradițională: salata caldă de caracatiță cu cartofi.

Astăzi îți prezentăm o versiune de vară a acestui preparat, plină de arome și parfumată: salata mediteraneană de caracatiță, preparată cu cartofi, roșii, capere, ceapă roșie, măsline și busuioc. Vara, o altă idee de servit ar putea fi salata de caracatiță, iceberg și piersici pentru un fel de mâncare de vară. În timp ce pentru o versiune de iarnă poți încerca salata de caracatiță, năut, fenicul și portocale și salata de caracatiță, fasole și rodie.

Salată mediteraneană de caracatiță

Porții: 6

Pregătire: 1h și 30 de minute

Ai nevoie de:

1 kg caracatiță

4 cartofi

4 roşii

o ceapă roșie

măsline negre fără sâmburi

capere sărate

busuioc

ierburi mixte

oțet balsamic

ulei de măsline extravirgin

sare

Pregătești așa:

Toate mirosurile mării sunt adunate acest fel de mâncare: bucură-te!

Pentru rețeta de salată de caracatiță mediteraneană, pune caracatița într-o cratiță, cu o crenguță de ierburi amestecate legate cu sfoară de bucătărie și gătește-o fără apă, bine acoperită, timp de aproximativ 1 oră. Pentru a preveni pierderea umezelii în timpul gătitului, sigilează vasul cu folie de aluminiu înainte de a pune capacul: în acest fel, apa eliberată de caracatiță o va menține moale.

Între timp, pregătește celelalte ingrediente ale salatei. Fierbi cartofii în coajă timp de 40 de minute în apă clocotită. Tai roșiile și ceapa în bucăți mici și pui totul într-un bol mare de salată. Clătești caperele de sare și toci grosier măslinele, apoi adaugi totul în bolul de salată. Cureți cartofii, îi tai în bucăți și îi adaugi în salată.

Cureți caracatița, o tai în bucăți mici și o adaugi pentru a completa amestecul. Aromatizezi totul cu frunze de busuioc tocate grosier si condimentezi salata cu ulei, sare și oțet balsamic.

 

 

My title page contents