Pește prăjit dulce-picant

Pentru masa de azi, ce-ai zice de un pește prăjit dulce-picant? Când vine vorba despre pește, cred că modul în care îl preparăm noi, românii, cel mai des este cel prăjit. Dacă îi mai adăugăm și o mămăligă aburindă și un mujdei bine făcut… nu mai avem cuvinte, ci doar apă în gură! Așadar, spor la treabă! De data aceasta, iată o rețetă puțin mai altfel decât cu ce suntem noi obișnuiți.

Pește prăjit dulce-picant

Porții: 4

Preparare: 20 de minute

Coacere: 10 minute

 

Ai nevoie pentru pește prăjit de:

½ legătură de mărar

3 fire de pătrunjel

6 linguri de pesmet

4 feluri de pește

Sare, piper

1 ou

3 linguri făină

2 mere

3 cepe

1 ardei iute

1 bucățică ghimbir

4 linguri de ulei

2 linguri de unt

2 linguri suc de lămâie

2 lingurițe de miere

4 linguri suc de mere

Pregătești pește prăjit așa:

Pui deoparte câteva fire de mărar pentru ornat, iar restul de verdețuri le toci și le amesteci cu pesmetul. Tai peștele bucăți, le sărezi și piperezi. Bați oul. Tăvălești mai întâi peștele prin făină, apoi prin ou și în cele din urmă prin pesmet.

Speli merele, le cureți de cotoare și le tai rondele. Cureți de semințe ardeiul iute și îl tai și pe el rondele. Cureți ghimbirul și îl razi pe răzătoare.

Încingi uleiul și prăjești peștele pe ambele părți. Călești puțin ceapa în unt, adaugi merele, ardeiul iute și ghimbirul și le prăjești puțin. Adaugi miere, suc de lămâie, suc de mere, sare și piper. Așezi peștele pe farfurii și alături amestecul de mere și ceapă. La final ornezi preparatul cu mărar.

My title page contents