Spirulină, dragostea mea. De ce să devii dependent de spirulină?

Spirulină, dragostea mea. De ce să devii dependent de spirulină?

Spirulina, dragostea mea. E o etapă care s-a întâmplat de câțiva ani. Am citi si am tot citit si uite de am ales așa. Spirulina este un tip special de algă albastră-verzuie. Plină de clorofilă şi dătătoare de energie.

Spirulina  este mega  bogată în proteine: în 100 gr de Spirulină se găsesc 60-70 gr de celule. Așa că e de bine și e foarte utilă și pentru sportivi. Și unde mai pui că spirulina conţine şi 18 tipuri de aminoacizi, dintre care 8 esenţiali.

Spirulină, dragostea mea. De ce să devii dependent de spirulină?

Iar minunile nu se opresc aici, pentru ca doamna spirulină mai conține fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, zinc, fosfor, seleniu şi, într-o cantitate foarte mare, iod. Deci e utilă pentru tiroidă și pentru alte carențe de iod.

Spirulina te face mai deștept

Dacă și tu la fel ca și mine,  alegi să devii high on spirulină, uite ce beneficii poți avea. Te vei simți mai activ și mai deștept. Mai bun și mai vioi. Creierul va funcționa mai bine, deoarece spirulina conţine cantităţi ridicate de L-triptofan, un aminoacid care produce melatonina şi serotonină, doi neurotransmiţători din creier. Spirulină stimulează memoria şi te face calm și fericit.

Spirulina reduce colesterolul

Și unde mai pui ca spirulina ajută la reducerea nivelului de colesterol, deoarece ea ajută colesterolul să se depună în tot corpul acolo unde trebuie să fie, şi mai puţin, pe pereţii arterelor, scăzând riscul de probleme cardiovasculare.

Spirulina și imunitatea

Alt atuu al minunatei spiruline? Iată: conţine toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi alţi 10 aminoacizi non-esenţiali, precum şi beta-caroten antioxidant, zeaxantina, vitamine B complex, zeci de minerale, acidul gras esenţial gamma-linolenic şi bacterii probiotice benefice. Deci, deci, spirulina este de neegalat în capacitatea să de a stimula sistemul imunitar.

Spirulina și toxinele

Bogată în ficocianină şi clorofilă, spirulina te ajută și îți purifici organismul. Să îți întinerești celulele. Uite de ce: clorofila conținută de hemoglobină este aproape identică cu hemoglobină, moleculă responsabilă pentru curăţarea sângelui şi transportul de oxigen la celule.

Spirulina și detoxul

Spirulina ajută si susține detoxifierea celulelor organismului de metale grele şi alte toxine. Pentru că ea ajunge Spirulină adânc în ţesuturile corporale şi neutralizează substanțe precum mercurul, radiaţiile, arsenicul, cadmiul, pesticidele.

Spirulina și slăbitul

Recunosc cu mâna pe inimî că un alt motiv pentru care am devenit fan spirulină a fost că voiam să slăbesc. Mai ușor, mai bine.
Și, iată ca spirulina mi-a fost de folos. Și m-a ajutat și să îmi cresc masa musculară, mai ales că în acea perioadă, mergeam regulat și la sală.

Spirulina și frumusețea

Alt punct tare al spirulinei este că spectrul său larg de antioxidanţi, acizi graşi esenţiali ajută la menţinerea sănătoasă a pielii şi a părului.

My title page contents