Supa de varză poate fi pregătită în orice anotimp și se face foarte ușor. Unde mai pui că e și foarte gustoasă.
De ce să mănânci varză…
- Pentru că este bogată în multe vitamine esențiale precum acidul panthotenic (vitamina B5), pyridoxina (vitamina B-6) și thiamina (vitamina B1);
- Sunt mai multe soiuri de varză: roșie sau violetă, verde sau varza de Napa, de obicei utilizata în bucătăria chinezească, bok choi (varza chinezeasca tânără) și varza de Bruxelles;
- Are puține grăsimi saturate, 0 colesterol, multe fibre, vitaminele C, K, A, B6, folat (acid folic) potasiu, mangan, tiamina, calciu, fier și magneziu;
- Dacă bei suc de varză, acesta ajută la vindecarea stomacului și a ulcerelor intestinale;
- O cană de varză tocată are doar 15 calorii. Este un aliment indicat pentru pierderea în greutate.
Supă de varză și multe alte legume
Porții: 4
Pregătire: 45 minute
Ai nevoie pentru o supă de varză de:
1 fir de praz
500 g morcovi
400 g conopidă
1 ardei gras galben
1 fir de țelină
600 g varză albă
2 cartofi
2 cepe
6 roșii
1 legătură pătrunjel verde
Praf de chilli
Piper
Chimen
Pregătești supa de varză așa:
Cureți, speli și tai prazul rondele, iar morcovii felii. Desparți buchețelele de conopidă. Tai fâșii ardeiul gras și țelina. Toci varza albă. Cureți cartofii de coajă și îi tai în cuburi. Toci ceapa.
Decojești roșiile, le tai sferturi, le cureți de sâmburi și tai pulpa cuburi. Toci pătrunjelul verde.
Fierbi legumele și ceapa în 2 l de apă, timp de 25 de minute, fără capac. Condimentezi supa picant cu pătrunjel verde, praf de chilli, piper și semințe de chimen. Este delicioasă, te ajută să slăbești și furnizează organismului o serie de vitamine, de care acesta are atâta nevoie. Se găsește tot timpul anului, iar toamna e cu adevărat delicioasă.