Tagliatelle cu sos picant de roșii. Știai că denumirea tagliatelelor derivă din cuvântul „tăiat”? De fapt, tocmai așa se obțin, prin tăierea foii de aluat în fâșii. În realitate, chiar și fettuccine sunt obținute cu același procedeu. Tagliatellele sunt poziționate ca dimensiune între fettuccine (mai mici) și pappardelle (mai mari). Lățimea pastelor tagliatelle este, de fapt, între 4 și 10 milimetri (se spune că, pentru a fi cu adevărat perfecte, lățimea acestor paste trebuie să corespundă cu 8 milimetri, adică. 12,270 ° parte a turnului Asinelli, unul dintre cele două turnuri din Bologna, orașul care a dat naștere acestui tip de paste.
Tagliatelle cu sos picant de roșii
Porții: 4
Preparare: 25 de minute
Ai nevoie de:
400 g tagliatelle
1 ardei iute tocat (curățat în prealabil de semințe)
4 cepe franțuzești tocate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Coaja rasă de la o lămâie
2 linguri oțet de vin roșu
3-4 linguri de zahăr brun
600 g roșii decojite și tăiate cuburi
Sare, piper
200 g mozzarella
Busuioc verde
Parmezan ras (opțional)
Pregătești așa:
Fierbi tăițeii al dente în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Cureți ardeiul și ceapa, le tai și le călești în două linguri de ulei de măsline. Presari deasupra coajă de lămâie rasă și oțet de vin roșu. Adaugi zahăr brun după gust și apoi roșiile decojite și tăiate cuburi. Sărezi și piperezi compoziția, și o înăbuși circa 10 minute.
Înglobezi în sos bucățelele de mozzarella și frunze de busuioc proaspete. După ce au fiert, scurgi pastele, le treci prin jet de apă rece și le lași din nou să se scurgă într-o strecurătoare. Le servești împreună cu sosul de roșii picant. Razi deasupra parmezan și ornezi pastele cu o frunzuliță de busuioc.