Tartă cu rubarbă, desert de primăvară. Îți place rubarba? Ai încercat vreo rețetă? Cu rubarbă poți pregăti deserturi delicioase, siropuri și băuturi care potolesc setea, potrivite pentru a însoți deserturile de primăvară.
Rubarba este un ingredient incredibil. Există multe deserturi cu rubarbă care pot fi preparate și toate sunt deosebit de populare în țările nordice, unde acest ingredient este utilizat pe scară largă.
Acest lucru se datorează nu numai gustului său acid, care creează contrastul perfect în deserturi, ci și proprietăților sale: proprietățile digestive sunt deosebit de bine cunoscute și exploatate.
Tartă cu rubarbă, desert de primăvară
Porții: 6
Pregătire: 30 minute
Coacere: 35 minute
La rece: 2 ore
Ai nevoie de:
600 g rubarbă
280 g zahăr brun
150 g unt sărat
100 g făină de alac
80 g făină 00
25 g migdale feliate
biscuiți amaretti
1 ou
lămâie
mentă
sare
Pregătești compoziția de rubarbă așa:
Speli rubarba, tai capetele și o lași la marinat cu 250 g zahăr brun și 1 lingură de suc de lămâie în frigider peste noapte.
Pregătești blatul de tartă așa:
Amesteci făina de alac cu făina 00, untul sărat răcit tăiat în bucăți, 30 g zahăr brun, un vârf de sare și 5 linguri de apă foarte rece. Strângi aluatul într-o minge, îl înfășori în folie de plastic și îl lași să se odihnească în frigider timp de 1 oră.
După acest timp, întinzi aluatul la o grosime de 4 mm. Tai un disc (Ø 30 cm) și îl transferi într-o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt.
Pentru umplutură procedezi așa:
Presari aluatul de bază cu biscuiți amaretti sfărâmați și nivelezi bine, lăsând o margine liberă de 3-4 cm.
Scurgi rubarba, o tai în bastoane lungi de 10 cm și le împarți în jumătate pe lungime. Distribui bastonașele de rubarbă peste compoziția din formă, pliezi marginile aluatului peste umplutură, ungi cu ou bătut și presărați cu migdale feliate. Lași tarta să se odihnească în frigider timp de 1 oră.
După acest timp, coci tarta la 180 ° C timp de aproximativ 35 de minute. Reduci marinada de rubarbă pe aragaz timp de 4-5 minute, până când obții un sirop. Scoți tarta din cuptor, ungi rubarba cu sirop, acoperi cu frunze de mentă și servești tarta la masă.
Sugestie:
Cu siropul de rubarbă rămas poți pregăti o băutură care stinge setea, diluând-o cu apă minerală și aromatizând-o cu felii de lămâie și câteva crenguțe de mentă.