Spaghetti alle vongole. Spaghete cu scoici, o delicatesă italiană foarte apreciată

Spaghetti alle vongole

Vongolele sunt acele scoici de 3-5 cm care au cochilii striate, iar interiorul este de culoare gri. Se mai numesc și scoicile lui Venus. Se curăță și se prepară la fel ca midiile.

 

Spaghetti alle vongole

Porții: 4

Preparare: 15 minute

Fierbere: 5 minute

Ai nevoie pentru spaghetti alle vongole de:

400 g spaghete de calitate

Sare

3 linguri ulei de măsline

3 căței de usturoi

1 kg de vongole, gata curățate

200 ml vin alb

½ legătură de pătrunjel verde

Piper

Sos picant (de preferat, tabasco)

 

Pregătești spaghetti alle vongole așa:

1. Fierbi pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Le treci prin jet de apă rece și le scurgi.

2. Încingi uleiul într-o tigaie mare (dacă ai tigaie wok… e și mai bine!). Călești usturoiul pisat. Adaugi vongolele, torni vinul și lași să fiarbă înăbușit la foc iute 5 minute, până se deschid scoicile. Apoi scoți scoicile din zeamă și le dai deoparte pe cele rămase închise. Acelea nu se consumă.

3. Zeama de la scoici o strecori și o torni înapoi în cratiță. O pui să fiarbă. Toci pătrunjelul verde mărunt și îl adaugi în zeamă. Condimentezi spaghetele cu sare, piper și sos tabasco. Ai grijă cât pui, este foarte iute!

4. Amesteci spaghetele cu scoicile și cu sosul de vin. După ce ai pus porțiile în farfurii, presari pătrunjel verde și servești preparatul imediat.

My title page contents