Delicatese pentru toată familia: raci cu vin, usturoi și mirodenii

Delicatese pentru toată familia

Într-o lume în care sănătatea e din ce în ce mai precară, ar trebui să fim mult mai atenți cu alimentația noastră. Asta nu înseamnă că trebuie să ne hrănim cu preparate fade, lipsite de gust. Există și feluri de mâncare pline de savoare, sănătoase și chiar și „friendly” cu silueta ta. De exemplu, cheful Restaurantului Scoici și Creveți (Calea Victoriei nr. 163) ne-a dezvăluit o rețetă senzațională de raci în sos de vin.

 

 

Nu necesită multe ingrediente, e ușor de preparat și are un gust divin. Se știe despre raci că au în compoziție potasiu, cupru, seleniu şi acizi graşi Omega 3, la fel ca majoritatea fructelor de mare. De aceea, ajută la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia bolilor de rinichi. Totodată, persoanele care includ în alimentaţia lor homari sunt protejaţi de artrită. Așadar, iată de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de raci cu vin, usturoi și mirodenii.

Ingrediente necesare pentru raci cu vin, usturoi și mirodenii

Porții: 4
Timp de preparare: în jur de 25 – 30 de minute.

Ai nevoie de:

– 20 raci mari
– un pahar de vin alb
– ulei de măsline (5 linguri)
– pătrunjel
– busuioc
– usturoi
– sare
– piper
Opțional – lămâie

 

Pregătești așa:

Înainte de orice, spălăm bine racii. Îi punem la fiert cu puțină sare, însă abia când apa începe să clocotească. Îi lăsăm pe foc în jur de 10-12 minute, până când aceștia devin roșii. Îi luăm de pe aragaz, scurgem apa și îi lăsăm să „respire” până când facem sosul.
Separat, călim puțin usturoiul (în ulei de măsline), adăugăm pătrunjelul și busuiocul (tocate mărunt), sarea și piperul. Sosul astfel obținut se adaugă peste raci și se pun iar pe foc. După un minut, maximum două, se adaugă și vinul alb și se mai lasă la fiert încă 8-10 minute. Opțional, poți să-i stropești cu puțină zeamă de lămâie.
Se pot servi cu salată verde și, bineînțeles cu un pahar de vin alb.

Îți vei linge degetele, atât de buni sunt! Consistenți, dar „light”, ideali pentru această perioadă. Mănânci cât vrei, fără să ai niciun fel de regrete pentru că racii sunt slabi în calorii. În concluzie, ei nu atentează la silueta ta. Cu o astfel de alimentație, vara asta vei defila pe plajă cu un abdomen impecabil.

Dacă nu ai timp să gătești, te așteptăm pe Calea Victoriei nr. 163 la Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de liniște și de relaxare din centrul orașului. Avem fructe de mare, pește, burgeri, salate, supe, deserturi. Toate-s demențiale! Vei servi aceste bunătățuri pe terasa noastră superbă. Avem și loc de parcare.

Poftă bună!

 

 

My title page contents