Dacă anul trecut s-a focusat pe textura naturală a părului și stylingul relaxat, 2020 promite să fie mai îndrăzneț și să scoată  în evidență textura podoabei capilare.  Este o decadă nouă, o nouă lume de idei proaspete în hairstyling și colorarea părului.

Te-ai săturat de părul întins pe spate? De cocul relaxat sau “coada de cal”? De nuanțele dramatice sau de cele care se află în partea opusă a spectrului de culori? Iată mai jos tendințele acestui an, explicate în detaliu de Monica Voduț, Keune Artist:

„Fiecare femeie este diferită, are o personalitate anume, stil vestimentar, job. Prin urmare trend-urile în culoare trebuie să țină cont de „fashionista” – femeia care mereu vrea să fie înaintea trendurilor, atașată de tot ce este nou și nebunatic. O găsim preponderant pe rețelele de social media,  unde influențează alte persoane prin stilul ei vestimentar și coafură.

Ce este “in” în 2020 pentru fashioniste?

Icy Hair– culori foarte deschise cu reflexe reci (bleu, albastru, mov, lila, roz și orice combinație a acestora);

Lilac Balayage – revine și în 2020 în varianta “colorată” pentru cele care îndrăznesc ceva mai mult.

Ce este “out” ?

–           Nuanțele de coral sau piersică.

Pentru femeile clasice, care se află în poziții executive și care sunt mai puțin dispuse la culori îndrăznețe: caramel hair, amber hair. În general nuanțe calde în subtonuri neutre. Acestea au avantajul de a se potrivi majorității tenurilor și sunt ușor de întreținut. Tot ce înseamnă tonuri de auriu, ambră sau cupru delicat reprezintă principalele nuanțe pe care le vom vedea anul acesta, mai ales în sezonul cald.

Pentru brunetele care vor ceva diferit există în 2020 propunerea de “Rose brown”- o reinterpretare a ceea a făcut valuri anii trecuți și anume nuanța“rose-gold”. Părul se deschide parțial printr-o tehnică de folii peste care se aplică apoi nuanța personalizată de blond mediu cu tonuri de rose. Se obține un roz închis ce va fi intercalat cu șuvițele naturale de șaten ale clientei.

Vârfuri pictate”- iată o tehnică simplă și ușor de purtat de persoanele care nu au timp de investit în vizite permanente la salon. Tehnica presupune decolorarea vârfurilor și colorarea lor în orice nuanță.

Anul acesta Pantone a declarat Classic Blue drept culoarea anului. De ce să nu o încerci și tu? Mai ales că noua gamă de culori directe de la Keune Color Chameleon rezistă cel mult 20 de spălări, așadar ești liberă să încerci câte o culoare nouă ori de câte ori ai chef.

Texture Paint Hair – o tehnică freehand ideală pentru persoanele cu părul creț sau ondulat. Presupune deschiderea anumitor porțiuni din păr prin “pictarea” sa cu produse de decolorare. Apoi se aplică o combinație de nuanțe în funcție de tenul și fizionomia clientei. Avantajul este că oferă un joc interesant de culori , lumini și umbre pentru purtătoarele de bucle, adăugând mișcare și dimensiune părului”.

Monica Voduț este o maestră în culoarea. Stilistul Keune este câștigătoare a numeroase premii printre care și Keune TopHairstylist România edițiile 2016, 2017, 2018.

My title page contents