Tort cu prune. Rapid, cu puține ingrediente

Tort cu prune. Rapid, cu puține ingrediente

Tort cu prune, rapid și cu puține ingrediente. Aceasta rețetă poate deveni rețeta ta preferată de prăjituri cu prune, pentru că poate fi preparată rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

 

Porții: 8

Pregătire: 15 minute

Coacere: 40 minute

Total: 55 minute

 

Tort cu prune

Ai nevoie pentru tort cu prune de:

115 g unt nesărat, la temperatura camerei

180 g zahăr

125 g făină

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

2 ouă

500 g prune fără sâmburi

1 linguriță scorțișoară măcinată

 

Pregătești tort cu prune așa:

Preîncălzești cuptorul la 180 grade C/gaz 4. Ungi cu unt o formă de copt cu diametrul de 26 cm.

Pui untul cu 150 g zahăr într-un bol și mixezi până obții o cremă fină. Într-un bol separat cerni făina, praful de copt și sarea și amesteci bine. Adaugi câte un ou, alternând amestecul de făină în cel cu unt și amesteci bine după fiecare adăugare. Amesteci până obții o compoziție netedă.

Torni amestecul în forma de tort pregătită și așezi prunele uniform deasupra, cu partea desfăcută în sus sau cum preferi. Presari peste prune restul de zahăr și scorțișoară.

Coci timp de 40 până la 50 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și aceasta rămâne curată. Scoți tortul din cuptor și lași să se răcească înainte de a-l consuma.

My title page contents