Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure. Tortul de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure este un desert pitoresc, ușor de preparat. Un strat format din cremă moale de mascarpone și ricotta cu aromă de lămâie este adăugat la o bază moale de cacao amară. Această rețetă este un adevărat răsfăț.
Întotdeauna este loc pentru un nou tort de ciocolată de încercat: simplu de făcut și foarte aspectuos datorită straturilor spectaculoase de cremă moale de mascarpone și ricotta cu aromă de lămâie. Perfect pentru o zi de naștere sau o cină cu prietenii cu o surpriză finală.
Amestecul de ciocolată și fructe de pădure precum mure, zmeură, afine, căpșuni reprezintă o combinație clasică care se pretează la numeroase variante și combinații care sunt întotdeauna delicioase: de la tortul de ciocolată și mure pentru a fi preparat ca o tartă de cacao cu ganache de ciocolată până la somptuosul tort de ciocolată și fructe de pădure perfect pentru a surprinde oaspeții.
Pe scurt, tortul de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure poate deveni unul dintre deserturile tale preferate.
Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure
Porții: 6-8
Pregătire: 1 oră
Coacere: 45 minute
Ai nevoie pentru tort:
200 g făină 00
70 g cacao neîndulcită
200 g zahăr granulat
2 ouă
100 ml ulei de floarea-soarelui
230 ml lapte integral
1 plic praf de copt vanilie
Pentru umplutură
500 g mascarpone
500 g ricotta din lapte de vacă
100 g zahăr pudră
sucul de la 1 lămâie
50 g căpșuni
80 g zmeură
80 g mure
80 g afine
Pregătești tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure așa:
Acest tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure nu este greu de preparat. Începi de la bază. Într-un castron mare, amesteci ouăle cu ajutorul unei furculițe, apoi adaugi uleiul de floarea-soarelui și laptele integral. Amesteci bine până se omogenizează. Adaugi făina 00, zahărul, cacao, praful de copt și amesteci cu ajutorul unui tel.
Când aluatul este uniform, îl transferi într-o tavă de copt cu diametrul de 22/24 cm ușor unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci blatul într-un cuptor preîncălzit la 180° timp de 45 de minute.
După ce s-a copt, dai tava deoparte și lași blatul să se răcească. Între timp, pregătești crema pentru a umple tortul. Într-un castron, combini mascarpone, ricotta, zahăr pudră și suc de lămâie. Amesteci cu ajutorul unui tel până obții o cremă omogenă fără cocoloașe.
Odată răcit, tai baza tortului în două: o umpli mai întâi cu jumătate din crema de mascarpone și jumătate din fructele de pădure, așezi cealaltă jumătate a bazei deasupra și completezi formând un alt strat de cremă cu cea rămasă.
Ornezi cu fructe de pădure și presari zahăr pudră. Tortul de ciocolată cu cremă de mascarpone și fructe de pădure este gata de servit.