Totul despre ALĂPTARE

Motive reale pentru care nu poți alăpta

 

Aproape orice femeie este capabilă din punct de vedere fizic să alăpteze copilul. Capacitatea de a face acest lucru nu are nicio legătură cu dimensiunea sânilor, cu existența unor operații de micșorare a sânilor sau de implant mamar.

Medicul îţi va propune să hrăneşti copilul cu biberonul dacă:

– ai fost diagnosticată cu tuberculoză, HIV, virusul uman limfotrop al celulelor T, hepatită B sau C. Aceste infecţii pot fi transmise copilului prin laptele matern.

– ai virusul West Nile sau vărsat de vânt (varicelă). Laptele matern provenit de la o femeie care are aceste infecţii expune copilul riscului de a contracta boala.– consumi alcool în exces sau droguri. Prin laptele matern se transmit copilului alcoolul şi alte droguri.

– ești sub tratament medicamentos pentru cancer.

– iei medicamente pentru tiroidă, unele medicamente pentru hipertensiune şi majoritatea sedativelor. Înainte să începi alăptarea, întreabă medicul personal, pediatrul sau asistenta dacă trebuie să întrerupi administrarea unui medicament sau să-l înlocuieşti cu altul.

– Nou-născutul are anumite probleme de sănatate. Unele boli metabolice rare, cum ar fi fenilcetonuria (PKU) sau galactozemia, necesită apelarea la laptele praf, adaptat anume în funcţie de boală.

–  Copilul are o deformaţie a gurii, cum ar fi buză de iepure sau cerul gurii despicat. În acest caz, îi va fi greu să sugă, fiind necesar să foloseşti un biberon. Chiar și așa, ai alternativa de a mulge laptele matern și a-l pune într-un biberon pentru sugar.

My title page contents