Am rugat-o pe Anna Ghica sa ne dea cateva ponturi destepte si utile despre snack-uri sanatoase. Mai exact,10 idei de gustari sanatoase pentru copiii tai. Stiti deja cum spun copiii atunci cand ii iei de la scoala: „Ai ceva de rontait in masina, in geanta? Si mai ales ai ceva dulce?”. Ei bine, iata ce o sa am si de ce o sa am.
Daca pandesti pe la gardurile scolilor momentul in care vin parintii sau bunicii sa-si ia copiii de la clase, ii vei vedea pe cei mai multi asteptandu-i cu cate un covrig in mana. Banuiesc ca noua, parintilor, nu ne este deloc strain momentul in care copilul iese de la ore si spune ca-i e o foame de lup.
Nu la covrigi!
Cum gasesc covrigii ca fiind cea mai proasta forma de nutritie… iata cateva sugestii mai intelepte si mai sanatoase, care sa le fortifice copiilor sistemul imunitar Care sa le sprijine creierul si celelalte organe. Care sa ii ajute sa aiba obiceiuri alimentare mai bune.
Iata optiuni pentru gustare, pe care le puteti incerca. Nu toate vor functiona la toti copiii, insa cred ca daca macar o varianta va fi primita bine, tot e un castig pentru sanatatea copilului vostru.
Idei sanatoase
- Un mar proaspat taiat felii pe care ungeti cate putin unt de migdale crud;
- 2 fructe favorite taiate cuburi, peste care presarati 1 lingurita fulgi de cocos de buna calitate si, optional, ½ lingurita zahar de cocos;
- Hummus cu bete de morcovi, ardei gras, gulie, castravete, telina apio;
- O briosa facuta in casa, la care folositi doar ingrediente de buna calitate (faina integrala, oua ecologice / de tara, lapte de capra, ulei de cocos), eventual indulcite cu banane si nu cu zahar;
- Struguri dulci si cateva nuci sau seminte preferate;
- Migdale hidratate si decojite + 1 fruct preferat;
- O omleta simpla, alaturi de cateva rosii cherry;
- Avocado (bine copt) uns pe paine de casa;
- Clatite fara faina (din banane si oua eco), preparate in ulei de cocos, cu miere sau sirop de artar;
- Baton proteic facut acasa (de exemplu, puteti pune in robotul de bucatarie la mixat mar ras, curmale / stafide, migdale hidratate, fulgi de cocos, caju pana cand rezulta o compozitie cu textura uniforma si putin lipicioasa. Aceasta se pune in tava de cuptor, pe hartie de copt, in strat de 2 cm, se taie in patrate si se coace la temperatura mica pana devina usor crocanta. E un deliciu!)
Succes la sanatate!
Stiti deja? Pe Anna o puteti citi pe http://www.annaghica.ro/ si pe FB https://www.facebook.com/HealthCoachAnna.
Nu ezitati!