Salată de paste cu legume la grătar, presărată cu parmezan

Salată cu legume la grătar

E cineva care să nu iubească pastele? Cred că este imposibil, atâta timp cât pentru fiecare gust există cel puțin o rețetă cu paste, iar unele sunt de-a dreptul savuroase.

Iată o rețetă pentru o zi de vară, nu doar gustoasă, dar și sățioasă.

 

Salată de paste cu legume la grătar, presărată cu parmezan

  • Pentru 4 porții

Ai nevoie de:

400 g paste penne, rigatoni sau de care preferi

1 vânătă

1 dovlecel

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

1 cățel de usturoi

1 fir de rozmarin

câteva fire de pătrunjel

100 g parmezan ras

2 linguri ulei de măsline

1 lingură de sare

piper negru, proaspăt măcinat

 

Pregătești așa:

Fierbi pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Speli vânăta și dovlecelul și le tai în felii groase de aproximativ 1 cm. Le presari cu un strat consistent de sare și le lași să stea 15 minute, pentru a-și lăsa apa. Apoi le clătești bine, pentru a îndepărta excesul de sare și le lași la scurs.

Speli și ardeii bine, le scoți semințele și îi tai în bucăți mici.

Iei o tigaie pentru grătar și o așezi pe foc, să se încingă. Pui și uleiul de măsline și usturoiul. Așezi legumele și ai grijă, să le întorci! Să se coacă uniform pe ambele părți.

Toci mărunt rozmarinul și îl adaugi peste legume. Apoi potrivești gustul de sare și de piper.

Când sunt coapte legumele, le amesteci cu pastele. Presari și pătrunjelul tocat mărunt. Peste toate ingredientele presari parmezanul ras și servești salata. Îți va plăcea la nebunie.

My title page contents