De ceva vreme am facut o pasiune pentru linte si pentru tot ce tine de acest aliment. Asa ca am rugat-o pe Alina Stan de la http://www.aromedepoveste.ro sa ma ajute sa imi indeplinesc off-ul. Si ea nu a ezitat sa o faca.
INGREDIENTE:
-
100 gr linte neagra (hidratata peste noapte in apa)
-
80 gr naut (hidratat peste nopate in apa)
-
100 gr broccoli (cantitate neta, fara cotor)
-
1 ardei rosu tocat
-
sare dupa gust
-
piper negru proaspat macinat
-
zeama lamaie dupa gust
-
ulei masline extravirgin
MOD DE PREPARARE:
- Pune la inmuiat de cu seara lintea si nautul.
- Dimineata, clateste nautul si lintea in apa rece.
- Pune-le la fiert in vase separate cu sare. Lintea trebuie sa fiarta cam 5-7 minute, iar nautul 45 de minute.
- Cand sunt gata, scurge-le si pune-le deoparte.
- Taie broccoli in buchetele mai mici si spala-l cu apa rece. Apoi, pune-l in apa clocotita cu sare si fierbe-l 2-3 minute. La final, strecoara-l si trece-l printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si pentru a-si pastra culoarea.
- Transfera nautul si lintea intr-un castron. Adauga broccoli, ardei tocat, sare si piper dupa gust.
- La final, vii cu zeama de lamaie si uleiulul de masline.
Sa mancati in tihna!
Daca vreti sa cititi mai multe reteta, dati un click pe www.aromedepoveste.ro.