Cum faci sau ce mananci ca sa ai o digestie mai buna? Inainte sa apelezi la pastile, incearca aceasta straveche reteta ayurvedica.
Lassi este o bautura ayurvedica, care pe langa un gust minunat, ajuta si la imbunatatirea focului digestiv (“agni”) si la echilibrarea celor 3 doshe (Vata, Pitta, Kapha).
Stiu prea bine ca exista multe retete pentru aceasta bautura, insa cea pe care o sa ti- prezint azi este tridoshica, adica te ajuta sa iti echilibrezi doshele, indiferent ca apartii tipologiei Kapha, Pita sau Vata. Condimentele folosite stimuleaza focul digestiv, fiind recomandata dupa masa, dar si ca o gustare de dupa-amiaza.
Lassi dulce
2 cani de iaurt ( se poate pune si lapte batut)
2 cani de apa rece
1 varf de cutit de ghimbir uscat si macinat
1 varf de cutit de cardamom macinat
1 varf de cutit de sare
1 lingura de apa de trandafiri
2 linguri de zahar / miere
Toate ingredientele se amesteca in blender, iar la final poti decora bautura cu coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si frunze de menta