Tartă de mere

Tarta de mere, indiferent după ce rețetă o pregătești, este un dulce îndrăgit de toată lumea, în orice anotimp. Dacă îi mai adaugi și o cupă de înghețată, poate deveni cel mai bun și răcoritor desert într-o zi de vară.

 

Timp de preparare: circa 1 1/2 ore

Timp de răcire: circa 2 ore

 

Ai nevoie pentru aluatul fraged de:

80 g făină albă de grâu

1 gălbenuș

40 g unt rece

3 linguri de zahăr pudră

 

Ai nevoie pentru umplutură de:

3 mere mici, acrișoare

2 linguri zeamă de lămâie

3 linguri unt

1 lingură zahăr

3 linguri sâmburi de pin

 

Pregătești așa:

  1. Din făină, gălbenuș, unt și zahăr pudră faci un aluat, pe care îl lași la frigider circa 2 ore (să dospească acoperit).
  2. Încălzești cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-o formă rotundă, cu diametrul de 22-24 cm, așezi hârtie de copt.
  3. Întinzi aluatul cu ajutorul foliei transparente, iar folia de sus o îndepărtezi: aluatul îl așezi în tavă cu ajutorul foliei de jos. Aluatului îi faci o margine de circa 1 cm înălțime, îl înțepi de câteva ori și îl dai la cuptor 12-15 minute.
  4. Tai merele felii și deasupra lor pui zeama de lămâie. Pui untul la topit.
  5. Așezi feliile de măr circular pe aluat, presari zahărul și sâmburii de pin peste ele și picuri untul topit. Coci tarta pe șina de mijloc a cuptorului, circa 30 de minute.
  6. O servești călduță sau rece, cu o cupă de înghețată de vanilie.

 

My title page contents