Tine un jurnal! Iubeste-te mai mult

Scrii in jurnal? Daca nu, ar trebui sa te apuci. Pastrarea unui jurnal nu este un obicei adolescentin, ci o practica foarte sanatoasa pentru fiecare dintre noi.

 

Actul scrierii implica emisfera stanga a creierului, care este analitica si rationala. In timp ce aceasta parte a creierului este ocupata, emisfera dreapta este libera sa creeze, sa acceseze intuitia si sa se conecteze la emotii. Pe scurt, scrisul inlatura blocajele mentale si iti permite sa te folosesti de toata puterea creierului tau pentru a intelege mai bine propria persoana, dar si pe cei din jur.

Invata sa tii stresul la distanta astfel.

Tine un jurnal! Uite ce beneficii poti avea:

Clarificarea gandurilor si a emotiilor.

Sunt momente cand emotiile ne coplesesc si nu ne dam seama exact ce simtim sau ce ne dorim. Rezervandu-ti cateva minute in care sa-ti notezi gandurile si sentimentele prin care treci, exact asa cum iti vin in minte, fara niciun fel de cenzura, te va ajuta sa intri in contact cu lumea ta interiora.

Te cunosti mai bine.

Scriind cu regularitate, iti vei da seama care sunt lucrurile care te fac fericita si increzatoare. Totodata, anumite situatii se vor clarifica si ii vei putea identifica pe acei oameni din viata ta, care sunt toxici. Acestea sunt informatii deosebit de importante care contribuie la starea ta de bine.

Nu ezita sa iti cultivi energia feminina!

Reducerea stresului.

Scriind despre furia, tristetea sau durerea pe care le experimentezi in anumite situatii, te ajuta sa te eliberezi de ele. Te vei simti mai calma si iti vei pastra conectarea cu prezentul.

Rezolvarea mai eficienta a problemelor.

In mod obisnuit, partea analitica a creierului este cea responsabila de rezolvarea problemelor. Insa atunci cand implicam si emisfera dreapta se activeaza creativitatea si intuitia, care ne poate duce catre solutii proaspete si mai eficiente. Atunci cand scrii, aceasta latura devine activa si implicit te poate conduce catre raspunsurile pe care le cauti.

Afla detalii si despre trasaturile feminine cele mai de apreciat.

Rezolvarea neintelegerilor cu ceilalti.

Scriind despre neintelegeri, mai degraba decat intorcandu-le pe toate partile, te va ajuta sa intelegi situatia dintr-un alt unghi. Aceasta noua abordare te poate conduce catre o solutie de rezolvare a conflictului.

De asemenea, un jurnal te va ajuta sa identifici anumite patternuri in viata ta, tendinte si in final sa te dezvolti. Cand circumstantele prezente par insurmontabile, te vei putea uita inapoi la probleme trecute si la modul in care le-ai rezolvat.

De unde incepi? Rezerva-ti 20 de minute pe zi pentru a scrie in jurnal. Nu tine cont de regulile de scriere. Da frau liber gandurilor si cuvintelor. Jurnalul este un prieten care nu judeca, asa ca nu te cenzura in niciun fel.

 

My title page contents