Turta dulce

Iarna aduce cu sine amintiri din copilarie. Aroma de scortisoara si portocale, miros de vin fiert, dor de zapada si de Mos Craciun. Si bucuria de a savura o turta dulce de poveste.

 

 

INGREDIENTE TURTA DULCE:

  • Mixeaza urmatoarele condimente:
  • 3 lingurite scortisoara,
  • 1 lingurita nucsoara,
  • 1 lingurita ghimbir,
  • 1/4 lingurita coriandru,
  • 1/8 lingurita piper
  • La final, iei doua lingurite din amestec
  • 480 g faina
  • 250 de grame zahar de cocos
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt/ sau 70 gr de ulei de cocos
  • un ou
  • jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

 

INGREDIENTE GLAZURA TURTA DULCE:

  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
  • un albus de ou

 

Turta dulce

Turta dulce

MOD DE PREPARARE:

  1. Primul pas: faci un sirop de zahar. Cum? Topesti zaharul – o lingura pe foc mediu – pana ce el se caramelizeaza
  2. Apoi torni deasupra apa clocotita ( cei 125 ml) si amesteci pana ce se topeste zaharul.
  3. Ulterior: adaugi cele doua lingurite din mixul de condimente si restul de zahar si amesteci pana ce se topeste de tot zaharul.
  4. Iei de pe foc.
  5. In acest sirop fierbinte, adaugi o parte din faina  – cam 150 de grame – in ploaie si amesteci finut ca sa incorporezi bine si sa nu faca cocoloase.
  6. Lasa la racit.
  7. Porneste cuptorul la 170 de grade.
  8. Separat, intr-un bol, amesteca restul de faina cu sarea si cu bicarbonatul. Adauga untul de cocos si compozitia racita. Nu uita de ou. Amesteca, framanta si fa in asa fel incat sa obtii un aluat elastic.
  9. Intr-o tava, tapetata cu hartie de copt – pune bilute din aluat – cam ca o bombita la nivel de dimensiuni.
  10. Pana finalizezi impartirea compozitiei, acopera tava cu un servet.
  11. Lasa la copt cam 20 de minute.
  12. Aluatul nu trebuie sa fie tare nici atunci cand e copt.
  13. El se va intari atunci cand se va raci complet.
  14. Totodata, nu uita de glazura.
  15. Bate bine albusul cu mixerul pana devine spuma, iar apoi adauga zaharul pudra pana ce spuma e lucioasa.
  16. In continuarea, adauga apa si amesteca bine.
  17. Cufunda turta dulce in glazura, apoi pune la uscat pe un platou.
  18. Pofta buna!

 

Reteta este o adaptare dupa reteta Mashei ( http://lunetta-mama.livejournal.com/49473.html)

Sursa foto: Desktop Nexus si Pinterest.

 

Articole asemanatoare:

My title page contents