Gustări pentru școală. În ce constau cele mai bune?

Gustări pentru școală. În ce constau cele mai bune?

Tu ce gustări pentru școală îi pregătești copilului tău? Unele dintre cele mai bune gustări pentru școală sunt întotdeauna cele pe bază de fructe. Gustările trebuie să sature și să ofere energie, fără a exagera cu zaharurile și carbohidrații rafinați.

Fructul deshidratat este întotdeauna o idee bună: nu conține zahăr adăugat (spre deosebire de fructele confiate), rămâne crocant ca chipsurile de cartofi și este foarte versatil. De exemplu, poți cumpăra mere deshidratate deja făcute sau le poți pregăti chiar tu la cuptor. Pentru cei care iubesc gustările sărate, o mini focaccia este întotdeauna perfectă.

Gustări pentru școală. Evită mezelurile!

Pe lângă faptul că sunt foarte sărate, sunt și foarte dăunătoare sănătății. Alege-le mai rar și întotdeauna pe cele cu eticheta „curată”! În schimb, încearcă să găsești alternative pe bază de legume care sunt întotdeauna bune și mai sănătoase:

  • roșii și mozzarella;
  • dovlecei la grătar și brânză;
  • hummus de năut și roșii;
  • chiftele vegetariene sau vegane;
  • avocado și legume la grătar.

Ca alternativă la sandvișul clasic de șuncă, poți pregăti sandvișuri imaginative, colorate, cu legume crude. Alege pâine integrală cu cereale, astfel încât să crești conținutul de fibre și, astfel, copiii să se poată simți sătui. Poți pregăti sandvișuri astfel: bază de cremă de brânză sau ricotta, apoi adaugi salată verde, roșii, castraveți, legume la grătar, avocado.

Pentru copiii care iubesc dulciurile, poți pregăti clătite

Le poți pune într-un recipient etanș tăiate în bucăți mici, adăugând câteva fructe proaspete tăiate: banane, mere, pere sau afine. Avantajul clătitelor este că le poți pregăti în prealabil și le poți congela. Scoți când și câte ai nevoie. Sau puteți crea borcanul pentru clătite cu ingrediente uscate, pentru a fi întotdeauna la îndemână.

Deserturi: pâine integrală cu banane

Un desert clasic îndrăgit de copii, în care se folosesc banane foarte coapte. Avantajul este că, odată ce s-a răcit, poți tăia desertul în felii și îl poți congela, pentru a-l scoate la nevoie.

De asemenea, toamna și iarna, un foietaj este întotdeauna tentant! Astfel, poți pregăti un delicios ștrudel cu mere. Tai merele în pătrate mici, le îmbraci cu foarte puțin zahăr brun și scorțișoară, adaugi stafidele și învelești compoziția în aluat de patiserie.

O altă alternativă sănătoasă de gustare, bogată în legume: o plăcintă sărată

Poți folosi oricând foietaj, pe care să-l umpli după bunul plac: spanac tocat cu ricotta, dovlecei tăiați și puțină telemea etc. De asemenea, din aluat foietaj poți face chifle sau pizza.

Nu uita de fructe!

Este important ca cei mici să mănânce cel puțin 2 porții de fructe pe zi. Pentru a-l face să se bucure și mai mult, pe lângă salata obișnuită de fructe sau fructe simple tăiate, îi poți oferi copilului felii de fructe la grătar. Sunt delicioase și foarte simplu de preparat: doar tai fructele în felii de aproximativ jumătate de centimetru și le coci în tigaia antiaderentă, fără nimic. Le poți apoi completa cu semințe amestecate.

De asemenea, un măr copt cu scorțișoară și stafide este foarte bun. Ca să nu mai vorbim de bananele coapte cu smântână și felii de migdale sau nucă de cocos. Sau pere, cu un pic de ciocolată neagră.

Pe scurt: poți crea gustări pentru școală foarte bune, dar ai grijă să nu renunți niciodată la fructe și la ingrediente proaspete.

My title page contents