10 obiceiuri care descriu nefericirea

Ai aici 10 obiceiuri care descriu nefericirea. Pentru ca, daca nu stiai, obiceiurile pe care le avem sunt oglinda starii noastre interioare. Tu esti constienta de ale tale?

 

Vedem nefericirea la fiecare colt de strada luand chipul oamenilor nervosi, a celor care nu iti raspund la salut sau te trateaza cu dispret.

Pana la urma orice alegere facem, prin repetitie, se transforma in obicei. Obiceiurile dicteaza totul, de la experientele noastre si pana la realizarile pe care le avem.

Care din obiceiurile de mai jos fac parte si din viata ta?

  1. Traiesti sa-i multumesti pe ceilalti.

Atunci cand iti traiesti viata incercand sa ii faci pe cei din jurul tau fericiti, cand iti mai ramane timp si energie pentru propria fericire? Gandeste-te la cele mai bune lucruri, pe care le poti face la nivel emotional profund si treci la actiune.

2. Ti-e frica sa fii criticata.

Frica de nu a fi criticata, ii rapeste unei persoane initiativa, imaginatia, ii limiteaza individualitatea si increderea. Nu este decat un mod de a-ti pune limite, atunci cand te temi in permanenta legat de ce vor spune altii despre tine.

Invata cum sa fii mai deschis(a) si mai curajos/curajoasa!

3. Te angajezi in conversatii negative cu propria persoana.

Iti spui cuvinte precum „e prea greu” sau „nu pot”? Reformuleaza folosind exprimari pozitive. Ai nevoie de practica si constientizare pentru a nu cadea in negativism cu fiecare ocazie.

4. Vezi paharul pe jumatate gol.

Pesimismul are la baza obiceiuri negative cultivate ani de-a randul. Transformarea intr-un optimist este o munca graduala, care cere timp si o atitudine constienta.

5. Lasi trecutul sa-ti influenteze viitorul.

Daca ai un trecut presarat cu experiente si obiceiuri negative, vei reflecta asta. Lasa trecutul in trecut, nu te atasa de el, renunta la control si concentreaza-te pe prezent.

6. Esti sedentara.

Este un lucru stiut ca persoanele, care fac sport regulat, sunt mai fericite. Mergi pe jos, urca scarile, fa-ti abonament la sala. Tu alegi!

Citeste si AICI.

7. Iti faci griji in permanenta.

Grija nu este decat frica pentru posibile rele inchipuite. Prin urmare, este o sursa sigura pentru nefericire. Nu te mai ingrijora pentru lucruri, pe care nu le poti controla. Nu faci decat sa-ti furi posibilitatea de a te relaxa si de a te bucura de viata,cu tot ce are ea de oferit.

Stii cum sa iti faci timp pentru tine. Afla!

8. Nu poti ierta.

A avea resentimente fata de o persoana, este ca si cum ai cara in permanenta un rucsac cu pietre dupa tine. Iertarea este un proces foarte puternic, care facut cu sinceritate iti poate schimba viata.

9. Esti o perfectionista.

Perfectionismul dauneaza sanatatii emotionale. Poate duce la probleme grave precum depresie, anxietate, tulburari de alimentatie. Scopul tau nu ar trebui sa fie perfectiunea, ci cresterea si dezvoltarea personala.

10. Te lasi definita de job.

Iti place cu adevarat ceea ce faci? Se pare ca 70% dintre oameni isi urasc jobul. Si tu ai putea fi unul dintre ei. Societatea actuala tinde sa ne catalogheze dupa modul in care ne castigam existenta, si nu pentru ceea ce suntem in realitate. Din aceasta cauza, ne este atat de greu sa ne separam de profesiile noastre.

My title page contents