10 tipsuri ca sa cresti o fata increzatoare

10 tipsuri ca sa cresti o fata increzatoare

10 tipsuri ca sa cresti o fata increzatoare? Exista asa ceva? Ba bine ca da. Ia aminte! Ai vazut ca fetele sunt, de cele mai multe ori, cu un pas inainte. Ele sunt primii copii care vorbesc. Sunt ambitioase si sunt, cu siguranta, elevii de nota 10.

Sa fie mai greu sa cresti o fata sau un baiat? Se spune ca fetele sunt mai istete, dar ca baietii sunt mai curajosi! Babycenter.com, a intocmit o lista cu 10 sfaturi care te vor ajuta sa cresti o fata increzatoare:

 

Incurajeaz-o pe fata sa fie asertiva!

Poate unul dintre cele mai bune lucruri pe care o mama le poate face pentru fata ei este sa o invete sa isi exprime sentimentele. Indiferent daca vorbim de dragoste, furie, teama sau frustrare, invat-o pe cea mica sa spuna mereu ce o deranjeaza sau ce isi doreste!

Fa complimente foarte clare!

Cand ii spui fetei tale cat de inteligenta sau frumoasa este, ar fi bine sa faci referire la situatii foarte clare: cat de frumoasa esti dimineata, cand de sensibila esti cand reciti o poezie, sau ce memorie buna ai, ai reusit sa inveti toata poezia!

Completati realitatea cu lauda!

Ofera-i laude fetei tale in functie de capacitati si incurajeaza mereu progresele. De exemplu, daca fata ta are a 3-a medie in clasa, si stii ca este foarte buna la matematica, laud-o. Insa, daca stii ca la desen nu se descurca asa bine, nu ii fa complimente mincinoase, ci incearca sa incurajezi orice progres, cat de mic ar putea fi el.

Ajut-o sa inteleaga de ce uneori este ignorata.

Uneori, intre fete apar fel de fel de conflicte. In cazul in care un grup de fetite sau o singura fetita o ignora sau nu isi doreste sa fie prietena cu ea, explica-i ca acest fapt nu se datoreaza nici aspectului fizic, nici calitatilor intelectuale, ci pur si simplu fetita respectiva are o stare de spirit proasta!

 

Daca o vezi interesata, incurajeaza practicarea sportului!

Fetele care fac sport, sunt mai increzatoare! Mai mult decat atat, sportul o va ajuta sa isi mentina îorganismul sanatos si sa aibe o silueta frumoasa. Incurajeaz-o pe cea mica sa mearga la sport daca isi doreste si fii pregatita sa o sustii in cazul in care va face performanta.

Vedeti impreuna care sunt punctele ei slabe.

Ca mama si fiica este ideal sa formati o echipa! Nici un copil nu este perfect, asa ca, cel mai important, este sa o ajuti sa inteleaga acest lucru. Cand aveti timp, alcatuiti o lista a punctelor slabe si vedetei impreuna cum pot fi ele imbunatatite.

 

 

Ofera-i modele feminine.

De fiecare data cand te uiti cu fetita ta la televizor sau cand cititi ceva impreuna, ofera-i modele feminine puternice. Femei senator, medici, politicieni, sau campioane olimpice, ele ii vor dovedi ca fetele pot face orice. Daca nu ai nici cea mai mica idee de unde sa incepi, mergi la biblioteca. Un bibliotecar te va ajuta cu siguranta, si iti va oferi cartile de care ai nevoie despre femei celebre.

 

My title page contents