3 rețete naturale pentru unghii sănătoase

Descoperă 3 rețete naturale pentru unghii sănătoase! Pentru a avea unghii frumoase, sănătoase, puternice, dar și strălucitoare, uneori nu este necesar să mergi la cosmetician. 

Pentru a avea unghii fantastice într-un mod natural, de multe ori este suficient să urmezi câteva sfaturi care implică folosirea unor remedii simple naturale, chiar la tine acasă.

Să ai unghii frumoase și sănătoase nu este dificil: câteva rețete simple pregătite acasă te pot ajuta!

Iată 3 rețete naturale pentru unghii frumoase și sănătoase:

1. Suc de lămâie și ulei de măsline

Sucul de lămâie și uleiul de măsline pot fi cei mai buni aliați pentru unghii.

Iată o rețetă foarte simplă:

Ai nevoie de:

sucul de la 1 lămâie

ulei de măsline

radieră de șters creionul

Procedezi așa:

Mai întâi, ai grijă să-ți tai unghiile uniform și să le pilești pentru a le da lungimea preferată, apoi înmoaiă-le în apă caldă.

Stoarce lămâia într-un castron și înmoaie un tampon de bumbac în sucul de lămâie.

Treci de mai multe ori sub unghie, frecând ușor. În acest fel, partea superioară a unghiei va apărea mai albă, mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Pe exteriorul unghiei și pe cuticule aplică ulei de măsline și masează bine. Lasă uleiul de măsline să acționeze cel puțin un sfert de oră, apoi îndepărtează-l, spălându-te pe mâini cu un săpun ușor și uscat.

Pentru a finaliza lucrarea, ia o radieră și trece-o peste unghie în mod repetat, cu o mișcare care merge din partea de sus a unghiei în jos. Repetă mișcarea pe fiecare unghie până când obții strălucirea dorită.

2. Unghii fantastice cu uleiuri esențiale

Ai nevoie de:

1 cană de migdale dulci sau avocado sau ulei de măsline

3-4 picături de ulei esențial de lavandă

Procedezi așa:

Scufundă unghiile până la cuticule într-un vas cu ulei cald și lăsă-le să se înmoaie. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă. După ce ai lăsat unghiile să se înmoaie, clătește-te sub jet de apă și usucă-le cu o cârpă moale.

Rezultatul: unghii frumoase, strălucitoare. Pentru a le menține, repetă tratamentul cel puțin o dată pe săptămână.

3. Pastă de dinți

O ultimă metodă de aplicat acasă pentru a avea unghii fantastice, dar mai puțin naturală decât cele anterioare, presupune o utilizare alternativă a pastei de dinți.

Ai nevoie de:

1 pastă de dinți pentru albire

1 periuță de dinți folosită

Procedezi așa:

Pasta de dinti este utilizată pentru un efect de albire și pe unghiile tale. Se aplică folosind o periuță de dinți (de preferat, cu peri moi) pe partea inferioară a unghiei, și pe vârful acesteia. Simplu, nu-i așa?

My title page contents