5 beneficii de care se bucura persoanele matinale

Alarma telefonului este dusmanul numarul unu al diminetilor noastre. Prea putini sunt cei care se trezesc usor, cu zambetul pe buze si gata sa se apuce de treaba. Pentru restul se desfasoara o adevarata lupta a amanarii si a prelungirii cu inca 5, 10, 15 minute a dulcelui somn de dimineata. Dar daca ai stii ca persoanele matinale se bucura de multe beneficii datorita promptitudinii cu care se trezesc din somn? Te-ai disciplina sa te trezesti in zori? Uite ce avantaje ai avea, daca iti incepi ziua dis de dimineata.

 

  1. Esti mai productiv. Zicala „cine se trezeste de dimineata departe ajunge” se pare ca se verifica. Trezitul dis-de-dimineata este apanajul oamenilor de succes. Atunci cand iti incepi ziua devreme, te bucuri de o minte limpede, ai energie si prin urmare poti indeplini cat mai multe din activitatile tale zilnice. Gandeste-te ca este ca si cum ai avea un avantaj la linia de start.
  2. Te ajuta sa te autodisciplinezi. Trezirea o data cu rasaritul soarelui implica autodisciplina si vointa, astfel incat sa nu apesi pe butonul snooze. Incepe cu pasi mici. Daca vrei sa te trezesti cu o ora mai devreme decat ora la care te trezesti in prezent, puneti alarma cu cateva minute mai devreme. Urmeaza procesul pas cu pas, pana iti vei atinge obiectivul. De asemenea, iti vei forma un nou obicei, mai sanatos si de lunga durata.
  3. Vei avea mai multa energie. Atunci cand te odihnesti optim si te trezesti la o ora matinala, te vei simti mai energic. Aceasta stare de bine nu se datoreaza numai orei de trezire, ci si ritualului pe care il poti implementa – un mic dejun pregatit cu atentie, cateva exercitii de inviorare, meditatie. Activitatile fizice stimuleaza eliberarea de endorfine, fapt ce ne face sa incepem ziua relaxati si cu zambetul pe buze. Te poti folosi de aceasta claritate si energie matinala pentru a scrie sau pentru a identifica solutii pentru probleme complexe.
  4. Te concentrezi mai bine. Este indicat sa rezolvam problemele sau activitatile cele mai importante in prima parte a zilei. Avem mintea mai limpede si le putem finaliza intr-un timp mai scurt decat dupa-amiaza. In plus, atentia nu ne poate fi distrasa pentru ca oamenii inca nu incep sa se miste, multi chiar viseaza.
  5. Te simti mai putin stresat. Atunci cand te trezesti dimineata, ziua este din start mai lunga. Astfel ai timp sa cuprinzi toate activitatile pe care ti-ai propus sa le faci. In plus, nu te vei afla sub presiunea ceasului si nu vei fi in permanenta pe fuga, fapt care te va ajuta sa abordezi viata de zi cu zi mult mai relaxat si sa resimti mai putin stresul.
My title page contents