5 Metode sa previi accesele de furie ale copilului in public

5 metode sa previi accesele de furie in public

Crizele de furie ale copiilor pot strica o situatie placuta. O cina in familie, o plimbare prin parc, toate acestea sunt momente in care accesele de furie ale copiilor pot fi evitate!

 

In public, treaba cu furia este si mai complicata. Zeci te ochi te privesc si te judeca, pentru ca sa te rimita in tara parintilor ineficienti si depasiti de situatie. Dar, intr-o zi, poate ca, societatea va fi mai amabila si mai intelegatoare cu parintii. Si tot atunci, poate ca emotiile negative ale copiilor nu vor mai deranja pe nimeni.

Intre timp, uite 5 metode care, potrivit handinhandparenting.org te-ar putea ajuta sa iti calmezi copilul mai usor:

  1. Stabiliti o conexiune inainte sa plecati de acasa

Activitatile tale de adult il vor obosit pe cel mic, iar daca vrei sa nu isi piarda rabdarea, cel mai bine ii acorzi si lui putina atentie. Inainte de a pleca de acasa, stabiliti o conexiune si ramaneti constanti. Mai mult decat atat, nu este bine sa treci de la o activitate la alta foarte rapid. Cand stii ca urmeaza sa faci altceva, rezerva-ti cateva minute pentru tine si pentru copilul tau: o sesiune de gadilat, o mica plimbare cu caruciorul, o poveste scurta, etc.

 

  1. Odata ce ai stabilit conexiunea, mentine-o!

Foarte important, daca vrei sa mentii o conexiune, este sa ii acorzi atentie copilului. Daca voi tocmai ati plecat de la magazin, iar tu l-ai asezat in scaunul pentru copii si incepi sa vorbesti la telefon in timp ce conduci, se sa simti ignorat. Incearca sa mentii mereu contactul vizual, si sa ii ceri sfaturi, sa il intrebi cum i s-a parut la plimbare, sau ce ar vrea sa manance la cina! Astfel, copilul tau se va simti conectat, va stii ca este important pentru tine si va fi gata sa iti fie alaturi.

  1. Alunga tensiunea prin joaca

 

Daca observi ca cel mic este tensionat, probabil ca vor veni si accesele de furie ale copiilor. Lipsa odihnei sau o stare proasta, il pot face pe cel mic irascibil. Tocmai de aceea, daca poti, alunga aceasta tensiune prin joaca. Spre exemplu gadilatul, o sesiune de ras si joculete pentru bebelusi sau chiar cateva sarituri in pat, il vor face pe cel mic mai vesel si va fi gata de plecare alaturi de tine.

  1. Gaseste sprijin pentru tine!

 

In cazul in care esti prea stresata, gaseste putin timp pentru tine. Inainte sa incepi sa te joci cu copilul tau, suna o prietena, pe mama ta sau pe cineva drag si vorbeste-i despre problemele tale.

Astfel te vei descarca si vei fi gata sa mergi mai departe, alaturi de cel mic, pe taramul aventurilor!

  1. Asculta-i sentimentele acasa!

Potrivit Handinhandparenting.org, cu cat ii vei cere mai mult sa nu isi exprime sentimentele acasa sau in public, cu atat va fi mai incarcat de tensiune. Rezolvarea se gaseste insa, atunci cand incepi sa ii asculti sentimentele si dorintele. Atunci cand ii acorzi atentia necesara. Acasa, poti gasi timpul si spatiu necesar pentru a asculta sentimentele copilului tau. Astfel, resentimentele pe care el le va lua cu el in vacanta, dupa ce ati avut o dupa-miaza in care ti-a impartasit fricile si temerile se vor imputina. Si, uite asa, intreaga familie va avea parte de distractie.

 

 

 

 

Articol adaptat din: handinhandparenting.org
My title page contents