7 zile de detox mental. Cand vine vorba de corpul nostru, stim ca o dieta sanatoasa, exercitiul fizic si o cura periodica de curatare, sunt importante pentru a functiona la capacitate maxima. Dar ce facem cu mintea noastra? Asemenea corpului, care retine toxine si deseuri, si mintea depoziteaza tot soiul de obiceiuri daunatoare.

 

Profita de primele luni ale acestui an si fa putina ordine. Reflecta, vezi ce ramane si la ce a venit momentul sa renunti. Dedica o saptamana resetarii tale mentale. Uite cum faci detox mental.

Ziua 1: Fii mai constienta de ceea ce te inconjoara.

Suntem expusi in permanenta la tot felul de stimuli prin intermediul media. Este important sa fii constienta, ce anume te influenteaza si in ce mod.  In aceasta zi, observa cum te influenteaza ceea ce se intampla si se comunica. Pe parcursul zilei noteaza evenimentele si modul in care te-au facut sa te simti. Te-ai simtit stresata, energizata, coplesita? Gaseste metode prin care sa elimini sau sa reduci la minim influenta celor negative si sa le potentezi pe cele pozitive.

Ziua 2: Decongestioneaza. Fa detox.

Atunci cand nu avem un plan pentru ziua in curs, ne putem simti coplesiti si neputinciosi. In aceasta zi, planifica-ti mental intreaga zi si noteaza intr-o agenda ce ai de facut.

Ziua 3: Renunta la obsesii

Aceasta tema are legatura cu nevoia de control. Sunt persoane care simt nevoia sa se piarda in detalii, doar pentru a-si exercita controlul. Acest obicei vine la pachet cu stres. Daca si tu te simti coplesita de lista ta cu lucruri de facut, trebuie sa recurgi la unele renuntari. Concentreaza-ti energia pe lucrurile importante.

Ziua 4: Inventariaza lucrurile bune din viata ta

Chiar si in cele mai grele momente din viata noastra, avem motive sa fim recunoscatori. Daca nu iti este clar care sunt lucrurile bune din viata ta, fa o lista. Rememoreaza momente de bucurie uitandu-te la poze, si inconjoara-te de postituri cu mesaje pozitive, care sa iti hraneasca starea de recunostinta.

Ziua 5: Lasa trecutul in trecut. Alege sa faci detox

Sunt situatii din trecut, pe care obisnuim sa le rememoram ori de cate ori prezentul ne ofera ocazia. In acest mod nu facem decat sa intretinem o rana. Cand simti ca o sa cazi in aceasta capcana, treci peste si concentreza-te pe ceva pozitiv si actual din viata ta.

Ziua 6: Rezista tentatiei de a reactiona

Astazi poti arunca o privire asupra zilelelor trecute. Observa care sunt momentele in care ai reactionat si ti-ai pierdut controlul. Gandeste-te cum ai putea face lucrurile diferit data viitoare.

Ziua 7: Fa un bilant. Mizeaza pe detox.

Scrie de ce lucruri pozitive ai avut parte de parcursul saptamanii, ce conversatii relevante si mici victorii te-au bucurat. Adu-ti aminte ce taskuri ai indeplinit cu succes. Ajuta-ti mintea sa devina mai constienta de lucrurile minunate din viata, si sa le ignore pe acelea care nu iti sunt de folos.

 

Alege sa faci detlox mental.

 

 

Articol inspirat de mindbodygreen.com

My title page contents