Jeleuri de capsuni. Asta avem azi pe tapet. Sunt savuroase, racoroase, de sezon si sanatoase ( daca le faci cu agar agar). Iubite atat de parinti, cat si de copii. Sa ploua cu jeleuri!
INGREDIENTE
- 700 g capsuni/ zmeura
- 150 g zahar/ Xylitol
- Gelatina – 7 grame sau ca sa fie mai sanatos inlocuiesti cu agar agar
- Agar Agar – 2 linguri
- Sucul unei jumatati de portocala
- Zahar/ Xylitol/Bombonele pentru ornat ( topping)
MOD DE PREPARARE
- Spala bine fructele.
- Curata-le de coditie si taie-le cat mai mici – daca folosesti capsuni, daca ai optat pentru zemura, las-o ca atare.
- Pune fructele la fiert impreuna cu zeama de la portocala si cu zaharul/ xylitolul.
- Fierbe amestecul la foc mic timp de 35-40 de minute si nu uita sa amesteci.
- Daca ti se pare ca mai exista bucati mari de fructe, nu ezita sa le pasezi cu un tel sau cu o furculita.
- Separat, ocupa-te de gelatina sau de agar agar.
- Daca folosesti gelatina, hidrateaza foile cam 5 minute, apoi elimina apa si pune-le peste mixul de fructe ( luat de pe foc, dar cald).
- Daca utilizezi agar agar, atunci pune cele 2 linguri in 30-40 ml de apa si fierbe bine amestecul.
- Apoi toarna peste fructe si omogenizeaza.
- Pune compozitia intr-o tavita de gheata sau in alte forme ( captusite cu folie alimentara de plastic) si lasa la frigider cateva ore bune.
- Ulterior, scoate-le din forme si lasa-le sa mai stea la frigider cam o zi.
Pasul urmator? Ornarea.
Pofta buna!
Sursa foto – Pinterest