Week-end-urile nu ar fi la fel fara clatite. Si nu de orice fel? Ai savurat vreodata diminetile cu clatite americane? Te rugam sa incerci!
Ingrediente:
- Faina – 400g
- Lapte – 500ml
- Oua – 4 buc
- Praf de copt – 3 lingurite rase
- Bicarbonat – 1/2 lingurita
- Zahar -5 linguri
- Ulei – 6 linguri
- Sare – un varf
- Zahar vanilat – dupa gust
- Coaja rasa de lamaie
- Zeama de lamaie -1 lingurita
Mod de preparare:
1. Amesteca faina cu bicarbonatul ,praful de copt(acestea le stingi cu putina zeama de lamaie) si zaharul.
2. Separa albusul de galbenus. Mixeaza galbenusurile cu sare, circa 3 minute, apoi bate albusurile spuma.
Inainte sa te apuci de compozitia pentru clatite, scoate ouale de la frigider – albusul se va intari (bate) mai bine. Albusul de ou se bate cu putina sare si zeama de lamaie, pentru ca se va intari mai repede!
4. Adauga uleiul in lapte, apoi toarna aceata compozitie (lichida) peste galbenusuri, dupa care rastoarna totul peste faina cu bicarbonat si praful de copt (compozitia uscata)
5. Incorporeaza bine toate ingredientele, apoi adauga albusurile bature spuma, usor, de jos in sus (ajuta compozitia sa fie pufoasa si sa creasca).
6. Ia o tigaie de teflon si unge-o cu putin unt, apoi sterge-o cu un servetel. Cu ajutorul unui polonic micut, toarna compozitie in tigaie.
7. Cand incep sa se formeze gauri se vor intoarce clatitele pe celalta parte. Atentie! – focul trebuie sa fie mic, altfel se vor arde si nu va avea timp sa creasca.
8.Unge clatitele cu ce ai pofta – dulceata, miere, nuci, ciocolata, cu fructe proaspete si sirop de artar etc
foto Shutterstock.com