Borș de sfeclă roșie – Sfecla roșie are multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, sfecla roșie combate anemia. Dacă suferi de anemie, încearcă să consumi sfeclă roșie. Datorită conținutului ridicat de fier, această legumă poate combate anemia și te ajută să-ți îmbunătățești condiția fizică. Sfecla roșie combate problemele gastrointestinale. Sfecla are un conținut ridicat de fibre (80%) și te ajută să combați problemele gastrointestinale. Dacă ai un tranzit intestinal lent, este bine să consumi suc de sfeclă sau salată de sfeclă fiartă.
Borș de sfeclă roșie cu felii de ouă fierte
Porții: 4
Ai nevoie de:
1 sfeclă mare roșie
1 morcov
2 cartofi
2 cepe
250 ml smântână
1 legătură de leuștean
1 legătură de pătrunjel
500 ml borș
2 linguri de ulei
2 ouă fierte
Sare
Pregătești așa:
- Cureți sfecla roșie, o speli și o dai prin răzătoarea cu găuri mari.
- Ceapa și morcovul, curățate și spălate, le tai cubulețe.
- Le pui pe toate la fiert într-o oală cu apă clocotită.
- Adaugi sare, după gust, și două linguri de ulei.
- Când sfecla este suficient de moale, pui la fiert și cartofii tăiați cubulețe. Fierbi borșul separat, iei spuma, apoi îl torni în oala cu legume.
- Dezlegi smântâna cu puțină zeamă fierbinte (ca să nu se brânzească) și o torni în ciorbă, împreună cu verdeața tocată fin.
- Servești borșul de sfeclă cu felii de ouă fierte.
Sugestie! Pentru a-i da o culoare frumoasă borșului, înainte de a stinge focul, adaugă 2-3 linguri cu sfeclă crudă (rasă) într-o strecurătoare și scufund-o pentru maximum 10 minute, în oala cu ciorbă. Nu o lași în ciorbă, pentru că e crudă.