Nu e vară fără dovlecei umpluți. Cum să faci dovlecei umpluți, simplu și rapid: iată o rețetă clasică, cu cimbru și usturoi!
Dovlecei umpluți
Pregătire: 50 minute
Porții: 4 persoane
Ai nevoie pentru dovlecei umpluți de:
250 g de carne de vită
4 dovlecei sau zucchini de 180-200 g fiecare
1 ou
3 linguri de parmezan ras
Pesmet
Cimbru
1 lingură de pătrunjel verde tocat
Usturoi
Ulei de măsline extra virgin
Sare
Piper
Pregătești dovlecei umpluți așa:
- Verifici mai întâi dovleceii: le tai capetele și îi speli. Apoi îi tai în jumătate, pe lungime.
- Cu o lingură, scoți semințele și formezi o scobitură perfectă, care va permite umpluturii să rămână fixată.
- Toci carnea de vită și o rumenești cu 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și un cățel de usturoi cu coajă, zdrobit, timp de 3 minute. Scoți apoi usturoiul și lași umplutura să se răcească.
- Condimentezi umplutura cu câteva frunze de cimbru. Aroma acestei plante este foarte intensă și penetrantă: o crenguță va fi mai mult decât suficientă.
- Adaugi un ou întreg, sare, 3 linguri de parmezan ras și 250 g de carne tocată de vită.
- Completezi cu o lingură de pătrunjel verde tocat și amesteci totul bine. Condimentezi umplutura cu sare și piper, după gust.
- Transferi umplutura într-un poș (sau o distribui pur și simplu cu lingura) și o distribui în cantități egale în scobitura dovleceilor.
- Umezești un vas de coacere cu un polonic de apă, adaugi o lingură de ulei și aranjezi dovleceii. Presari puțin pesmet, parmezanul ras, asezonezi cu puțin ulei și dai la cuptor la 180 ° C, timp de 30 de minute.
- Servești dovleceii umpluți calzi, dar sunt buni chiar și reci. Poți presăra suplimentar, pătrunjel verde.
Sugestie: Suplimentar, poți adăuga câteva rondele de măsline sau poți umple câțiva dovlecei cu brânză.