În cele ce urmează vei putea descoperi 5 idei distractive care ajută copilul să învețe o limbă străină. 5 activități pe care le poți folosi pentru a-l învăța pe micuțul tău primele cuvinte într-o limbă străină.

Idei distractive care ajută copilul să învețe o limbă străină

1. Folosește cărți ilustrate pentru a introduce vocabularul nou

Cărțile cu imagini și cărțile de vocabular sunt minunate la o vârstă fragedă. Copiii adoră culorile strălucitoare, iar imaginile îi ajută să memoreze cuvintele care descriu respectivele imagini.

Arată-i fiecare desen, pronunțând cuvântul în limba străină pe care urmează să o învețe. Procedează la fel chiar și în cazul în care este vorba despre un copil mic care încă nu poate vorbi. El va asocia imaginea arătată cu acel cuvânt auzit.

2. Cere-i să deseneze ce aude

Această activitate presupune să-l determini pe copilul tău să deseneze ceva pe baza descrierii pe care i-o oferi. În primul rând, trebuie să-i ceri exact ce să deseneze: de exemplu, un băiețel, o casă sau o mașină. Apoi, vei descrie în detaliu, în limbajul țintă, diferitele elemente ale desenului și cum ar trebui să arate. De exemplu: Desenează o casă înaltă, cu trei ferestre mari și o ușă galbenă. Acoperișul ar trebui să fie roz și ar trebui să existe o pasăre mică, neagră, așezată pe el.

Dacă copilul tău găsește un cuvânt pe care nu îl cunoaște, poți încerca să-l imiți și să ghicească ce înseamnă acest lucru. De asemenea, încearcă să limitezi utilizarea limbii materne, pentru a maximiza valoarea acestei activități.

Prin această activitate, copilul se poate distra puțin cu desenul și, de asemenea, își poate exersa abilitățile de ascultare și poate învăța și câteva cuvinte pentru vocabular.

3. Idei distractive care ajută copilul să învețe o limbă străină – Cântă și învață

A cânta împreună cu copilul cântecele într-o limbă străină poate fi o activitate super distractivă și foarte benefică pentru dobândirea limbajului copilului. Acest fapt are unele avantaje – copilul se familiarizează cu sunetele limbii și exersează pronunția. Apoi învață cuvintele individuale care compun versurile melodiei și totul începe să aibă sens.

Poți începe această activitate chiar de când e copilul foarte mic: ascultați muzică și cântați împreună. Alege o melodie care este foarte populară în rândul copiilor în limba pe care speri să o învețe copilul tău. Copiii mici vor găsi această activitate distractivă și nu va părea deloc o activitate de „învățare”.

4. Folosește rime pentru a ajuta copilul să memoreze cuvinte noi

Folosind rime, poate fi o modalitate excelentă de a-ți ajuta copilul să învețe o limbă străină. Rime există în toate limbile – de la rime pentru copii de creșă, până la rime pentru copii mai mari. Poți apela și la poezie! Sfârșitul fiecărei linii dintr-o rimă se încheie într-un sunet similar creând un model ușor de reținut. O linie poate conține un cuvânt pe care copilul tău îl cunoaște deja și care rimează cu un cuvânt nou. Iar acest cuvânt va fi mai ușor de memorat, deoarece rimează cu cel mai familiar.

5. Du-te afară pentru o învățare reală a limbii

Ia copilul afară și arată-i lumea din jur. Plimbați-vă, indică-i lucrurile din jur și spune-i cuvintele care le descriu, în limba pe care o învață copilul.

Poți organiza, de asemenea, o vânătoare de obiecte. Dă-i copilului tău o listă cu lucrurile pe care vrei să le găsească (în limba țintă, cu desene) și trimite-l în spațiul din jurul tău să găsească obiectele. Supraveghează-l, pentru a nu se îndepărta prea mult de tine. Preferabil să jucați acest joc în parc sau în grădina casei, acolo unde situația permite acest lucru.

 

My title page contents