Cum să scapi de burtă?

Cum să scapi de burtă? Nu trebuie să disperi, ci doar să acționezi inteligent! Centrul corpului și al emoțiilor, burta este considerată al doilea creier, așa că trebuie să fii inteligent și să o tratezi bine pentru a o vedea din nou dezumflată și tonifiată.

Arăți bine, ai un corp destul de potrivit, dar te supără burta (mai) mare? Ei bine, înlăturarea acesteia este o operațiune foarte dificilă, deoarece toată masa de grăsime este concentrată în jurul burții. De fapt, distribuția masei slabe și grase este dictată de factori genetici. Uneori, în timp ce pierderea în greutate este satisfăcătoare, unele părți ale corpului pot rămâne ușor disproporționate.

Prin urmare, sfatul este să încerci să te menții în intervalul normal de greutate și să adopți un stil de viață activ, care să mențină întregul sistem cardiocirculator în antrenament. În plus, trebuie să-ți tonifici cele mai „abundente” părți ale corpului. Doar astfel poți minimiza orice disproporții.

Cuvântul cheie pentru această operațiune? Motivația! În primul rând, trebuie să mănânci sănătos și să bei cel puțin 2 litri pe zi de apă și ceaiuri din plante (neîndulcite, desigur).

De ce să scapi de burta mare?

O burtă mare nu este doar o problemă estetică. Este, de asemenea, un risc pentru sănătatea ta, deoarece excesul de grăsime din burtă este asociat cu:

  • Boli cardiovasculare;
  • Tulburări metabolice;
  • Diabet;
  • Colesterol ridicat.

Deci, cu ajutorul unei diete echilibrate poți păstra kilogramele la distanță și vei descoperi că nu e chiar atât de dificil să elimini burta. În plus, un mare ajutor vine și din sport, așa că mergi cât mai mult pe jos, dansează, arde grăsimile prin cât mai multă mișcare.

Ai o piele flască după o sarcină sau o dietă prea drastică? Cum să scapi de acest aspect neplăcut?

Dacă slăbești prea repede sau slăbești și iei din nou în greutate ( efect yo-yo), este foarte probabil ca pielea ta să-și piardă elasticitatea! Cum să scapi definitiv de o burtă flască?

Fermitatea pielii poate fi recuperată, dar recuperarea devine mai dificilă odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, de-a lungul anilor, corpul nostru se poate baza pe un număr mai mic de molecule de colagen, care sunt cele mai responsabile de menținerea tonusului.

Ce e de făcut?

În primul rând, spune da pentru dieta mediteraneană, pentru fructe și legume.

Apoi, hidratează-te puternic pentru a evita vergeturile.

În plus, pentru a lupta împotriva relaxării abdominale, trebuie să-ți întărești podeaua pelviană și mușchiul transvers al abdomenului. Adică mușchiul care începe de la buric și coboară spre pubis și care acționează ca un elastic puternic pentru a ține burta.

Mers, înot, yoga sau pilates. De asemenea, ai grijă să ai o postură corectă, să stai drept: îndreaptă-ți umerii, inspiră și expiră profund, trage și relaxează burta prin contractarea perineului, ca și cum ai dori să-ți lipești burta de coloana vertebrală.

În cele din urmă, masează-ți burta și fă dușuri scoțiene, în care să alternezi jeturi de apă rece și fierbinte.

Poate că burta ta este mereu umflată

Se întâmplă ca, indiferent de dietă și greutate, burta ta să se umfle mereu. Hormonii pot juca un rol în această tulburare. Sau umflarea poate depinde de nereguli intestinale sau de aportul anumitor alimente care tind să fermenteze, cum ar fi: anumite produse lactate; cartofi; leguminoase.

Cum să scapi de burta umflată?

  • Petrece cel puțin 20 de minute la o mesă. Mestecă încet și evită obiceiul de a mânca un sandviș în fața computerului.
  • Dacă ai de făcut o muncă sedentară, ridică-te cât mai des de pe scaun, stai mai mult în picioare și nu le încrucișa când stai jos.
  • Stai departe de băuturile răcoritoare și de guma de mestecat, care pot provoca balonare.
  • Include în alimentație alimente bogate în fibre, cum ar fi fructe kiwi, măr, morcovi cruzi, varză, pere, anghinare.
  • Dacă umflarea abdomenului este legată de constipație, administrarea probioticelor sau a fermenților lactici (fie prin alimente, fie prin utilizarea suplimentelor) te poate ajuta să reechilibrezi flora bacteriană și să-ți restabilești tranzitul intestinal normal.

Relaxează-ți burta

Burta noastră găzduiește multe organe, dar și toate emoțiile tale, așa că dacă trăiești situații de conflict, frică, suferință, acestea îți pot afecta sănătatea. Dacă te întrebi cum să elimini burta, trebuie să înveți mai întâi să te relaxezi.

 

My title page contents