Chec cu ouă fierte tari, iaurt și dovlecei, o idee pentru un picnic în a treia zi de Paște, ușor de preparat. De asemenea, o idee pentru a recicla ouăle rămase la de la Paște.
Ți-au mai rămas prea multe ouă de la Paște ? Iată o idee de a le refolosi într-o rețetă fără lactoză și foarte fină.
Chec cu ouă fierte tari
Porții: 2-3 persoane
Preparare: 15 minute
Gătire: 25-30 minute
Ai nevoie de:
150 g făină
1/2 borcan iaurt alb de soia
4 ouă medii
1/2 linguriță zahăr
80 ml ulei de măsline
1 linguriță de sare
100 g dovlecel (ras cu textură mare)
50 g cașcaval Emmentaler
2 linguri praf de copt (sau drojdie de bere uscată)
Pregătești așa:
1. Într-un bol, bați un ou cu puțină făină și cu iaurt. Apoi adaugi uleiul și sarea și continui să bați cu telul.
2. Adaugi treptat restul de făină și amesteci cu o spatulă de cauciuc sau cu o lingură de lemn.
3. Adaugi drojdia cernută și amesteci cu lingura.
4. Speli dovlecelul și îl dai pe răzătoare, apoi îl adaugi în amestec împreună cu cașcavalul Emmentaler ras (folosește întotdeauna răzătoarea cu găuri mari) și amestecă.
5. Unge cu ulei o tavă de circa 20 cm diametru.
6. Toarnă puțin peste jumătate din amestec și pune la distanțe egale 3 ouă fierte tari (evident, curățate de coajă).
8. Acoperă cu restul amestecului, ajutându-te de mâini.
9. Dacă folosești praf de copt, poți găti imediat checul cu ouă fierte. În caz contrar, trebuie să lași aluatul să crească aproximativ 30 de minute.
10. Coci checul în cuptorul preîncălzit la 180°pentru aproximativ 25-30 de minute.
11. Lasă-l să se răcească și servește-l cu mare drag și poftă!