Ștrudel cu prune proaspete – o rețetă diferită pentru prepararea prunelor de sezon. Un dulce care îmbină calitățile acestor fructe prețioase cu dulceața unui desert bun.
Ștrudel cu prune proaspete
Porții: 8
Preparare: 25 de minute
Timp de odihnă: 30 de minute
Ai nevoie de:
300 g de făină
1 ou
100 g de zahăr
100 g de unt
600 g de prune
50 g de biscuiți uscați
1 linguriță de praf de copt
1 lămâie netratată
Pregătești un ștrudel cu prune proaspete așa:
Mai întâi, pregătești aluatul. Amesteci făina, jumătate din zahăr și praful de copt. Adaugi apoi untul moale tăiat cubulețe și frămânți până când amestecul devine firimâmicios.
Adaugi apoi un ou și puțină apă rece până când amestecul este omogen. Formezi o minge și o înfășori într-o folie de plastic. Lași la frigider jumătate de oră.
Speli prunele și le tai în felii, apoi le asezonezi cu zahărul rămas și zeama de lămâie, amestecate în prealabil.
Întinzi aluatul pe o hârtie de copt, într-un dreptunghi de aproximativ 20 x 30 cm.
Tapetezi aluatul cu biscuiții uscați zdrobiți și aranjezi prunele în partea centrală.
Acoperi cele două clape laterale de pe umplutura centrală pentru a forma ștrudelul, având grijă să sigilezi bine aluatul pe fiecare parte.
Coci ștrudelul cu prune într-un cuptor static, la 180 °, timp de 40-45 de minute. Îl tai după ce s-a răcit puțin.