Plăcintă delicioasă cu șuncă și ciuperci pe care trebuie să o încerci și tu! Plăcinta sărată cu șuncă și ciuperci este rețeta ideală atunci când ai poftă de o pizza și nu ai timp să pregătești aluatul de pizza.
Așadar, iată cum chiar și o plăcintă savuroasă poate fi transformată într-o pizza delicioasă din foitaj cu șuncă, ciuperci, anghinare și măsline. Și astfel ai rezolvat rapid și ușor o cină sau orice masă.
Plăcintă delicioasă cu șuncă și ciuperci
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de preparare: 30 – 40 de minute
Timp de odihnă: 10 minute
Ai nevoie de:
1 aluat foitaj rotund
250 g de mozzarella pentru pizza
5 linguri de piure de roșii
100 g de șuncă
50 g de anghinare în ulei
50 g de măsline negre
4 ciuperci sau după gust
ulei de măsline extravirgin după gust
sare după gust
Pregătești plăcinta cu șuncă și ciuperci așa:
Încălzești cuptorul la 200° în modul static.
Desfaci aluatul foitaj și tapetezi cu el o formă rotundă de 24-26 cm diametru. Dacă este mai mare, îndoaie marginile în interior.
Întinzi apoi piureul de roșii deasupra foitajului. Tai mozzarella și o tamponezi bine cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Aranjezi feliile de mozzarella deasupra foitajului cu piure de roșii și apoi pui deasupra feliile de șuncă.
Speli și feliezi ciupercile și le aranjezi peste șuncă, împreună cu anghinarea și măslinele. Sărezi ușor, torni un strop de ulei și presari plăcinta cu oregano uscat.
Coci plăcinta savuroasă cu șuncă și ciuperci în cuptorul încins pentru 30 – 40 de minute.
Când plăcinta este gata, o scoți din cuptor și o mănânci cu mare poftă.
Sugestie: Dacă îți plac plăcintele sărate, încearcă acest rulou de foitaj și cu șuncă și brânză.