Biscuiți si nu crâcniți!. Și ce e cu asta? Stiu ca mie una mi-au placut dintotdeauna biscuitii. Și cronțănelele. Și se pare ca ai mei copii mi-au mostenit pasiunea, pentru ca mai mereu cer cate un “biscu”. Daca mai e si cu cioco, atunci e Rai.
Si tot elanul asta al nostru spre biscuiti, m-a facut sa caut combinatii cat mai sanatoase si mai putin calorice. Sau ma rog. Cert e ca am analizat, am citit, am tihnit si am compilat ce am gasit.
Daca vreau niste biscuiți sațiosi si buni atat pentru dimineata, cat si pentru seara, iata ce amestec.
Rețete bune de biscuiți
Faina de migdale – cam 200 de grame
Susan alb – cam 5 linguri – pisat ( pentru ca are mult calciu)
Eventual si vreo 2 linguri de seminte de in pisate
3 linguri de seminte de chia
5-6 linguri de coacaze rosii uscate/ agrise ( se gasesc la Mega Image, Carrefour)
O mana de stafide
3-4 linguri de merisoare
2 linguri de cocos ras
3-4 linguri de ulei de cocos
100 ml de apa sau mai mult daca ti se pare ca “aluatul” e prea uscat
Indulcesc cu sirop de agave sau cu xylitol – la nivel de cantitate, vedeti si voi cum va place de dulce.
Biscuiți si nu crâcniți!
Amestec totul bine si formez bilute pe care le aplatizez si le pun in tava ( pe hartie de copt). Insa inainte sa le bag la cuptor, ii mai las un pic sa se patrunda ( cam 30-40 minute).
Ulterior, jap la cuptor. La 170 de grade, 15 minute.
Si yammy!
Daca se doreste si varianta cu cioco – poti opta pentru crema de cioco cu roscove!
Succes la biscuit!