Chiftele de vinete cu brânză și stafide – Chiftelele de vinete sau clătitele de vinete sunt printre cele mai gustoase rețete de pregătit vara. Mici și moi, parfumate și gustoase, cu foarte puține ingrediente.
Vinetele sunt una dintre cele mai iubite legume ale verii, foarte versatile și gustoase. De la începutul verii și până toamna târziu poți încerca tot felul de rețete cu vinete, una mai gustoasă decât alta.
Chiftele de vinete cu brânză și stafide
Porții: 24
Pregătire: 1 oră și 20 de minute
Ai nevoie de:
900 g vinete
70 g brânză pecorino rasă
50 g stafide
3 ouă
făină
pesmet
nucșoară
oregano uscat
ulei de arahide
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
Pregătești chiftele de vinete cu brânză și stafide așa:
Pasul 1:
Mai întâi înmoi stafidele în apă caldă. Apoi tai vinetele în felii. Adaugi sare și le lași să se scurgă cu o greutate deasupra, timp de 30 ‘. Apoi le tai în cuburi foarte mici și le prăjești într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline extra virgin, timp de 10-12 „.
Pasul 2
După ce ai prăjit puțin vinetele le scoți într-un castron și le amesteci cu 2 gălbenușuri de ou, brânză pecorino, piper, un vârf de linguriță de oregano uscat și nucșoară; adaugi și stafidele stoarse. Formezi 24 de chiftele din amestecul de vinete, le treci prin făină, apoi prin 2 albușuri bătute cu un ou întreg, iar la final le dai prin pesmet.
Pasul 3
Prăjești chifteluțele în mult ulei de arahide, nu foarte încins (să fie lejer), timp de aproximativ 3-4 minute. Scurgi bine chiftelele de surplusul de ulei punându-le pe hârtie de bucătărie și apoi le servești la masă.