Tort de prune delicios, un desert de toamnă bun și la pachet

Tort de prune delicios, un desert de toamnă bun și la pachet

Tort de prune delicios – Un desert de fructe, ușor și rapid de preparat, perfect pentru micul dejun, gustare sau ca desert la sfârșitul unei mese. Tortul de prune este un desert copt simplu și delicios, perfect pentru a încheia o masă sau pentru a începe ziua în cel mai bun mod. 

Această prăjitură proaspătă de prune este preparată cu un aluat clasic pe bază de ouă, zahăr, lapte, ulei de semințe, făină și drojdie. Se amestecă toate ingredientele, se aromatizează cu puțină coajă de lămâie rasă și apoi se pune aluatul în forma de copt.

Tort de prune delicios

Porții: 8

Pregătire: 15 minute

Gătire: 40 minute

Timp total: 55 minute

Ai nevoie pentru aluat de:

3 ouă

150 g zahăr

50 ml lapte

100 ml ulei din semințe

220 g făină 00

8 g praf de copt

coaja rasă de la o lămâie

Ai nevoie pentru decor:

10 prune

2 linguri zahăr

Pregătești un tort de prune delicios așa:

1. Într-un castron mare, amesteci cu o lingură ouăle, zahărul, uleiul de semințe, laptele și coaja de lămâie rasă. Trebuie să obții un amestec lichid neted și omogen.

2. Adaugi făina și praful de copt și amesteci din nou pentru a îndepărta toate cocoloașele.

3. Speli prunele și le tai în felii.

4. Torni amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil, cu un diametru de 24 centimetri și o tapetezi cu hârtie pergament. Dacă este necesar, nivelezi cu dosul unei linguri. Aranjezi felii de prune radial, acoperind întreaga suprafață a tortului.

5. Presari suprafața tortului cu zahăr și apoi îl coci într-un cuptor ventilat preîncălzit la 170 ° C timp de aproximativ 40 de minute (la sfârșit faci testul scobitorii).

6. Coci tortul de prune, îl scoți din tigaie și iată desertul cu prune proaspete gata de servit!

Recomandări

În locul prunelor proaspete, poți folosi și prune conservate în sirop, caz în care nu mai este nevoie să presari zahăr deasupra.

Cu aceeași procedură, în loc de un tort cu prune, pot fi preparate multe variante, cu alte fructe. Poți testa varianta cu fiecare fruct de toamnă sau cu cele care îți plac mai mult: mere, pere, prune și așa mai departe.

Dacă pregătești acest desert pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, atunci vei folosi un lapte specific pentru ei sau unul vegetal. Laptele de soia, orez sau laptele de ovăz sunt cele mai potrivite.

 

 

My title page contents