Prăjitură cu kaki și fulgi de ciocolată – Ce trebuie să știi despre acest fruct? Kaki se cultivă și în diferite zone de pe glob, în partea mediteraneană, în Mexic, Brazilia și Statele Unite. În bucătăria italiană sau spaniolă, acest fruct este servit alături de brânză și fructe de mare. Uneori, pentru a echilibra gustul și impactul greu al preparatelor ce conțin carne de porc, se adaugă și câteva felii caramelizate de kaki.
Un meniu care include alimente cu un conținut mare de calciu, fibre și multivitamine ne face mai echilibrați din toate punctele de vedere, ne umple rezervorul energetic și ne ajută să trăim armonios.
Cum se curăță kaki?
Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să mănânci un fruct kaki este să îl speli foarte bine. Apoi trebuie să îl tai în jumătate.
Următorul pas constă în îndepărtarea părții lemnoase de sus, acolo unde a avut codița. Se îndepărtează cu grijă coaja, iar apoi miezul poate fi savurat.
Atunci când este foarte copt, kaki poate fi mâncat cu lingurița, scobind miezul, fără a îndepărta coaja.
Atenție, nu este recomandat să mănânci coaja de la kaki. Pentru a rezista condițiilor de transport și de depozitare, cel mai probabil fructele au fost stropite cu antifungice. Aceste substanțe pot fi dăunătoare organismului, în ciuda spălării fructelor înainte de consum.
Prăjitură cu kaki și fulgi de ciocolată
Ai nevoie de:
2 ouă
300 g făină
120 g zahăr
50 g unt
3 fructe kaki
esență de vanilie
fulgi de ciocolată
1 praf de copt
1 praf de sare
Pregătești așa:
Mai întâi trebuie să bați bine ouăle, împreună cu sarea. Adaugi apoi zahărul și omogenizezi, astfel încât să rezulte o cremă pufoasă.
Untul trebuie topit și răcit, apoi adăugat în compoziția pregătită anterior.
Apoi mărunțești miezul de la 2 kaki și îl adaugi în compoziție, împreună cu esența de vanilie și cu fulgii de ciocolată.
Amesteci praful de copt cu făina, apoi îl torni peste compoziție, amestecând până se omogenizează.
Preîncălzești cuptorul la temperatura maximă pentru aproximativ 10 minute.
Între timp, aluatul așezi aluatul într-o tavă, tapetată cu făină și o introduci la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc mediu.
După ce se răcește, pudrezi prăjitura cu zahăr și o poți orna cu bucăți subțiri de kaki.