Tort cremos cu căpșuni – Tortul cremos cu căpșuni este un desert unic, ușor de făcut acasă, cu puțină făină, perfect pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Unele deserturi sunt cu adevărat irezistibile, mai ales dacă conțin fructe în interior și perfecte pentru a fi servite la sfârșitul prânzului. Acest tort din căpșuni și cu foarte puțină făină are o consistență foarte cremoasă. Tortul de căpșuni este făcut cu ricotta, care îi conferă o aromă delicată și merge foarte bine cu cea a căpșunilor, pentru a completa aroma de vanilie care învăluie totul. Tortul poate fi făcut cu diferite tipuri de fructe, chiar și cu kiwi sau mere.
Tort cremos cu căpșuni
Porții: 6
Pregătire: 20 de minute
Gătire: 40 de minute
Ai nevoie de:
120 g 00 făină (sau amestec fără gluten)
500 g brânză ricotta
2 ouă
120 g zahăr
100 ml lapte (la temperatura camerei)
300 g căpșuni
1 lămâie
1 lingură esență de vanilie
o jumătate de plic de praf de copt
zahăr pudră după gust
Instrumente: 1 tavă de copt x 24 cm; 1 tel
Pregătești tort cremos cu căpșuni așa:
Mai întâi, cureți și speli bine căpșunile și apoi le tai în felii. Le pui într-un castron și le lași să se macereze cu sucul de lămâie și o lingură de zahăr. Pui ricotta într-un castron, adaugi zahărul, coaja de lămâie, esența de vanilie și bați cu un tel sau amesteci.
Adaugi laptele și ouăle unul câte unul, amesteci bine până când acestea sunt complet absorbite. Adaugi făina și praful de copt cernute împreună, amesteci și apoi adaugi căpșunile și amesteci din nou.
Pui aluatul într-o tavă cu unt și făină, coci la 180 ° în cuptor static, timp de aproximativ 40 de minute. Nu trebuie să se coacă prea mult, altfel își pierde cremozitatea.
Odată gata făcut scoți tortul din cuptor și îl lași să se răcească, apoi îl servești presărat cu un strop de zahăr pudră.
Recomandări
Această prăjitură are o consistență foarte cremoasă. De aceea, pentru depozitare este bine să fie păstrată la frigider în recipiente închise și să rămână perfectă până la 3 – 4 zile.